Nel Lauwerijssen in actie
Nel Lauwerijssen in actie Foto: WEI-J

Gevarieerde kunst uit Etten-Leur in Oudenbosch

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Nel Lauwerijssen-Verstraten is een gevestigde waarde in kunstenaars-land. Sinds 1985 maakt ze keramiek en dat doet ze tegenwoordig in haar atelier H 4 aan de Leurse Havenkom. In het decor zorgen het Zwaaigat, molen De Lelie, Het Turfschip en het beeld van Adriaan van Bergen voor de verdere historische aanwezigheid.

Over haar visitekaartje zegt Nel: “Werken met klei is een uitdaging om steeds verder te gaan in het ontdekken van zowel vorm als kleur en eigen beeldend vermogen. Ik zit niet vast aan een bepaalde vorm, dat wat ontstaat heeft met het moment te maken. Het is mijn manier om een bepaalde sfeer weer te geven en vast te houden: dromen en verlangens. Het worden verstilde vormen, meestal van fijne charmotteklei, afgewerkt met glazuur of acrylverf.”

Van 14 tot en met 22 mei exposeert de Etten-Leurse in het Arboretum van Oudenbosch. Ze is een van de tien vrouwen van WEI-J, die voor de achtste keer de kunst tussen de natuur laat schitteren.

Monique Wauters

Ook Monique Wauters is klaar om in de Koepelstad op haar eigen manier de show te stelen. Ze legt uit die ‘vork’ in de steel zit: “Mijn fantasie ziet in en maakt van alledaagse voorwerpen iets anders dan waarvoor ze in feite bedoeld zijn. Ook schijnbaar waardeloos materiaal ondergaat een metamorfose. Zo worden restantjes tuinslang frivole vaasjes, sluitinkjes worden mutsen en een kantkloskussen wordt een klompendans-tafereel. Het maakt blij en werkt hopelijk inspirerend voor anderen.” De Etten-Leurse krijgt met haar bijzondere collectie een ereplaats in de theekoepel.

Jeanne Gobbens komt eveneens uit Etten-Leur en is beeldend kunstenaar, die haar opleiding keramiek en beeldhouwen volgen op het IKO in Hoogstraten. Jeanne noemt haar werk uiteenlopend en met meerdere disciplines. “Momenteel werk ik met mensen met dementie. Ik laat ze met verschillende materialen kennismaken.” Ze kijkt met warme belangstelling uit naar de gezamenlijke presentatie tussen het frisse mei-groen.

Openingstijden

De tentoonstelling tussen de bomen is op beide zondagen van twaalf tot vijf uur en op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van half twee tot half vijf.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief