Opening Koningsspelen.
Opening Koningsspelen. Foto: Sonia Akil, Directeur KBS De Keen

Veel beweging op basisschool de Aveturijn tijdens de beweegweek.

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR – Van maandag 18 t/m vrijdag 22 april werd op basisschool de Aventurijn de Beweegweek georganiseerd. Tijdens deze week werden er allerlei beweegactiviteiten georganiseerd.

Alle kinderen kregen binnen een week met verschillende sporten te maken. De leerlingen namen onder meer deel aan lessen kickboksen, handbal, Yoga, korfbal, honkbal en dans. Directeur Sonia Akil legt uit waarom de beweegweek zo belangrijk is: “ Het doel van de Beweegweek is dat alle kinderen veel bewegen en vooral heel veel plezier maken. Tijdens deze week wilden we iedereen nog een keer extra stimuleren om te bewegen. De Beweegweek was een feestje voor alle kinderen!”

De laatste dag van de beweegweek stond in het teken van de Koningsspelen. De dag begon met een gezamenlijke warming-up met het lied ‘ Fit top 10!’ van Kinderen voor Kinderen. Na de warming-up genoten alle kinderen van een heerlijk gezond ontbijt.  Alle kinderen hebben daarna diverse sportspelletjes gespeeld, zowel op het schoolplein als rondom de school.  Het was een mooie afsluiter van een fantastische week.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief