A-Team van Twirling Sport West Brabant.
A-Team van Twirling Sport West Brabant. Foto: Bert Busch

NK twirling in Almere succes voor Twirling Sport West Brabant

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Eindelijk was het zover 9 en 10 april het uitgestelde NK  Twirling 2020 2021. Na de corona periode en twee jaar bijna geen wedstrijden hadden onze geselecteerde leden er mega veel zin in. En het Nederlands Kampioenschap twirling in Almere was een daverend succes voor Twirling Sport West Brabant uit Etten-Leur.

Amber, Madelaine, Dominique, Leonie, Tess, Chloë, Britt,  Jay en Kyra waren met diverse onderdelen 2 dagen in de Topsporthal te vinden. Een spannend maar super gezellig weekend met mooie resultaten.  
In het totaal waren we aanwezig met 18 onderdelen.
Amber 1 baton Madelaine 1 baton en solo AP
Leonie 1 baton, Solo Freestyle en artistic en Team
Dominique Team Tess 1 baton, Solo Freestyle, Duo en Team
Chloe 1 baton, Solo Freestyle, Duo en Team
Britt 1 baton, Solo Freestyle en Team
Jay 1 baton en Duo en Team
Kyra 2 baton, Duo en Team.
We mogen super trots zijn op de behaalde resultaten  

7xGoud en dus titel Nederlands Kampioen, 5xZilver, 5xBrons en een hele mooie 13e plaats in een grote categorie.
Zeker het goud van het A team is super, 7 meiden van diverse leeftijden die zorgen voor een kippenvel optreden. Wat een geslaagd weekend voor onze leden en trainsters Demi, Simone en Cynthia.  

Natuurlijk kunnen we deze resultaten niet behalen zonder de inzet van coaches. De dames zijn nu alweer druk met de nieuwe routines van komend seizoen. Vanaf 24 april gaan we weer op wedstrijd om ons ook voor het komende seizoen weer te plaatsen voor het NK in Almere. We houden u op de hoogte.
Verder gaan 2 van onze leden deelnemen aan het EC in Blanes Spanje. Tess en Chloe hebben zich inmiddels hiervoor geselecteerd.

Mocht je denken na het lezen van dit stukje: Wat is twirling precies en misschien is het ook wel een sport voor mij. Kijk eens op onze Facebook pagina Twirling Sport West Brabant. Nieuwe leden zijn altijd welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief