Een voorbeeldje van een figuur uit een stamboomprogramma
Een voorbeeldje van een figuur uit een stamboomprogramma Foto: maarten bicknese

Ik wil mijn stamboom uitzoeken en meld me aan

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Vrijwel iedereen heeft wel interesse in zijn of haar afkomst. Heel vaak kennen we hoogstens opa en oma nog, maar verder terug zijn er soms vage of tegenstrijdige verhalen, en vervaagde foto’s in de familie. Zou het waar zijn dat ik Franse voorouders heb? Zou het waar zijn dat onze familie vroeger veel rijker (of armer) was? Mijn opa zei altijd….dat daar zijn geboortehuis stond. Is dat waar? Vul maar in, u herkent de vragen wel. Tegenwoordig is het veel gemakkelijker van thuis uit dit soort vragen op te lossen.

Heemkundekring Jan uten Houte wil beginners op weg helpen. Na twee jaar lockdown start de vereniging opnieuw met hulp aan stamboomonderzoekers. Niet meer maandelijks met een inloopavond, maar wel enkele keren per jaar met speciale thema’s. De eerste bijeenkomst is bedoeld om echte beginnelingen op weg te helpen. In de eerste helft van de avond zal uitleg worden gegeven hoe men het beste kan starten.

De tweede helft gaan de beginners aan de slag met hulp van meer ervaren onderzoekers. Ook meer gevorderden zijn dan welkom met hun vragen. In verband met de beschikbare ruimte is het wel de bedoeling dat men zich tevoren aanmeldt en daarbij opgeeft welke naam onderzocht wordt. Het mooiste zou zijn als het om West-Brabantse families gaat, maar dat hoeft zeker niet. Neem trouwboekje van (over-)grootouders mee of andere papieren waar met zekerheid geboortedatum (langer dan 100 jaar geleden), trouwdatum (langer dan 75 jaar geleden) of overlijdensdatum (langer dan 50 jaar geleden) op staat. Dan heb je een start voor verder onderzoek. Men zal zien dat het een hobby is die je echt gaat boeien, letterlijk en figuurlijk.

Interesse

Wie interesse heeft om eens te komen kijken, en aan de slag te gaan: neem gerust je laptop mee, er is Wifi, en we kunnen gratis een stamboomprogramma installeren om je gevonden gegevens te verwerken. De avond is op woensdag 18 mei van 19.30 tot 21.30 uur in het Heemhuis aan Burchtplein (naast de overdekte fietsenstalling). Koffie of thee voor één euro.

Aanmelden

Aanmelden kan per telefoon: 06 13572951 of via email genealogie@janutenhoute.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief