Einde Wedstrijd, gezamenlijke foto REL & Claverdon RFC
Einde Wedstrijd, gezamenlijke foto REL & Claverdon RFC Foto: Marjo Erlings, Rugbyclub Etten-Leur

50-jaar jubileumfeest Rugbyclub Etten-Leur een groot succes

Door: Redactie Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend vierde REL haar 50-jarig bestaan. Op vrijdagavond ontving REL 52 senioren, rugbyvrienden van Claverdon RFC uit Warwickshire en de zaterdag was iedereen die REL een warm hart toedraagt welkom. Jeugd, ouders van jeugdleden, senioren, oud leden, sponsoren, vrienden van REL en bevriende clubs uit de regio waren uitgenodigd en aanwezig.

Met een kleine 300 officiële aanmeldingen was er een inschatting dat uiteindelijk 400 geïnteresseerde REL terrein hebben bezocht. Samen met de band “de Kinkels” is het een mooi feestje geworden en heeft REL weer geschiedenis geschreven.

Voorbereidingen naar het jubileum

Met een select gezelschap is REL aan de voorbereidingen van het jubileum gestart eind 2020. Marijn Blom, David Schram, Tom & Christ-Jan Martens, Jan de Jong, Joost Gielen en Wanne Wevers hebben voor REL gedurende de Covid perikelen “Gouden-activiteiten” georganiseerd. Activiteiten om het 50-jaar te vieren gedurende het jubileum jaar. Er werden club gerelateerde gadgets gemaakt en verkocht om budget te creëren voor een spetterend feest. De REL-gadgets zijn koffie mokken, bierglazen, pins, hoodies, Beach pakketten, stopdassen en niet te vergeten het REL-Ramsesbier. Met de opbrengst werden de investeringen voor het feest bekostigd.

De jubileum viering

Na het vrijdag diner en de benodigde rugby gerelateerde bier spellen met Claverdon RFC moest het clubhuis nog even opgepoetst worden voordat de gasten kwamen. Claverdon kwam als “horse en jockey”, en daarbij hoorde ook een baal stro dat in het clubhuis was uitgestrooid.

In de vroege middag waren er leuke rugby en spel activiteiten voor de jeugd. Onder leiding van David Schram, Michael van Osch en als speciale gast Rugby internationaal Andy Darlington, werd het luchtkussen beklommen en spellen enthousiast gespeeld. Om 15:00uur speelde REL hun wedstrijd tegen Claverdon. Na de zware avond van vrijdag was REL te sterk voor de gasten uit Engeland.

Na de wedstrijd en de officiële woordjes van de Voorzitter Wanne Wevers, Wethouder Frank Vrolijk werden er nog rugby gerelateerde cadeaus overhandigd. Rik Roovers en Jan de Jong gaven aan REL speciale rugby relikwieën die een mooi plekje in het clubhuis van REL gaan krijgen. REL overhandigde aan de wethouder en de Leurse leut haar jubileum stropdas. Een speciaal praktisch cadeau dat een aantal gulle gevers binnen REL hebben aangeboden is een digitaal scorebord.

Al met al een geslaagd jubileum waar oud en jong van genoten heeft!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief