Goud voor DIO dames estafette 4x100m wisselslag.
Goud voor DIO dames estafette 4x100m wisselslag. Foto: Deelnemer ONMK

Gouden plakken voor DIO op NK Masters

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Van 5 t/m 8 mei werd er in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion weer podium gegeven aan het Open Nederlands Kampioenschap Masters. Na 2,5 jaar was het weer een hele organisatie om alle 919 deelnemers van 19 jaar t/m 96 jaar te kunnen laten racen. Na al jaren ervaring als official tijdens het ONMK was het voor Iny Post een debuut in de organisatie van dit grote toernooi. Een hele hoop werk vooraf en vervolgens het gehele weekend op de jury gaf veel voldoening: “Het was weer als vanouds: gezellig/warm, mooie en spannende races maar vooral een heel fijn weerzien van zwemmers/begeleiding/officials.”

In totaal stonden er 6 zwemmers van Z&PC DIO aan de start. Susanne van der Linden startte op vrijdag als eerste op de 200m schoolslag, ze zwom een goed verdeelde race en mocht in haar leeftijdscategorie 30+ de zilveren medaille omhangen. Later in de middag stapte ze op het startblok voor de 200m wisselslag, ze wist al haar concurrentes achter zich te laten en dat werd beloond met goud. Op zaterdag was het een spannende race op de 100m schoolslag, mede door de goede support lukte het haar opnieuw om als 1ste te eindigen.

Marlijn Hendriksen koos voor de zware afstanden 200m vlinderslag en 400m wisselslag. Na een aantal jaar zonder wedstrijden en 2 mooie kinderen op de wereld te hebben gezet later, was het weer even wennen in het 50m bad. In de leeftijdscategorie 30+ mocht ze 2 keer, op de bovengenoemde afstanden, het bovenste ereschavot betreden en kreeg ze goud omgehangen.

Ramona Noordermeer had de meeste starts dit weekend in Eindhoven. Ze beet de spits af in een nette 50m rugcrawl, waarna ze een hele solide 100m schoolslag zwom. Op zondag sprintte ze naar de overkant van het bad op de 50m vrije slag en de 50m schoolslag. In de druk bezette leeftijdscategorie 25+ eindigde ze mooi in de middenmoot.

Aniek Resink, onze kersverse moeder liet maar weer eens zien hoe fit ze alweer is. Op de 50m rugcrawl sprintte ze naar een hele nette eindtijd en plaatse ze zich als 7de in de 25+.

Jaro Mustsers, de jongste van het stel, startte op de 100m vlinderslag in de leeftijdscategorie 20+. Hij zwom een nette tijd, maar miste nog wat kracht in zijn slag. Uiteindelijk tikte hij als 7de aan.

Estafette

Mathijs van der Logt stond op zondag aan de start in het estafette team van DIO op de 4x100m vrije slag. Jaro beet de spits af, Mathijs zwom vervolgens zijn snelste tijd ooit op de 100m vrije slag in het lange bad. Ramona nam het over en Marlijn sloot af. In de leeftijdscategorie 100+ behaalde ze een nette 5de plaats.

Op zaterdag werd het estafette team van de DIO dames met goud bekroond. Op de 4x100m wisselslag schoot Aniek ervandoor met de nieuwe rugcrawlsteun start. Susanne wist een hele sterke schoolslag te zwemmen, gevolgd door de vlinderslag van Marlijn, Ramona sloot af met de vrije slag. In de leeftijdscategorie 120+ wonnen ze met 5 seconden voorsprong.

Interesse in wedstrijdzwemmen?

Mocht je interesse hebben in wedstrijdzwemmen, het is altijd mogelijk om gratis te komen proeftrainen.

Neem voor meer informatie een kijkje op onze website: www.dioweb.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief