De polonaise werd ook meermaals ingezet.
De polonaise werd ook meermaals ingezet. Foto: Anthony van der Zanden

Geslaagde Disco De Keen voor basisscholen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen vrijdag was voor de schooljeugd uit de groepen 3 tot en met 5 van de bassischolen uit wijk De Keen hun eerste en tevens laatste disco van dit schooljaar. Door de coronaperiode was het er niet eerder van gekomen om een discoavond te organiseren. De drie werkgroepleden hebben het toch nog voor elkaar gekregen om alle groepen dit schooljaar nog een disco te geven.

Vrijdag was het dus de beurt aan de eerste 3 groepen. Bijna 100 Kids lieten hun dance moves zien op de swingende beats van Dj Max Kreeft. Zo konden de Kids eerst zwemmen in Bacardi Lemon om zich vervolgens af te spoelen onder De Waterval van K3. En uiteraard kwam Snollebollekes ook nog langs samen met nog vele andere swingende hits uit heden en verleden. Het was een zeer geslaagde avond. Dit konden de vrijwilligers aan het einde wel zien aan de blije kindergezichtjes. Ook de ouders bedankte meermaals bij het naar buiten gaan voor de organisatie. Ook daags na de disco stroomde er op facebook bedankjes binnen. Sommige kinderen vroegen zelfs aan hun ouders of ze de aankomende week weer een disco hadden. Dit gaat in ieder geval niet gebeuren.

Maar het is ook nog steeds de vraag of er volgend schooljaar nog disco’s georganiseerd gaan worden. Van de werkgroep, welke momenteel uit 3 leden bestaat, gaat er een lid na dit schooljaar zeker stoppen. De overige 2 willen nog wel een schooljaar door gaan maar in dit jaar zouden ze het stokje wel over willen dragen aan een nieuwe werkgroep. Om een stokje over te kunnen dragen heb je wel mensen nodig die het over willen nemen. Voor de disco heb je enkele taken binnen de werkgroep welke uitgevoerd moeten worden. Om een disco te organiseren ligt er een heel draaiboek klaar. Nu horen we vaak dat men geen tijd heeft. Het lijkt misschien veel maar dit valt best mee en als je het met meerdere mensen kan doen dan kun je de taken verdelen of zelfs per disco rouleren. En wat we altijd zeggen: Vele handen maken licht werk!

Niet alleen de organisatie voor de discoavonden kan versterking gebruiken want we hebben dit jaar het paaseieren zoeken bij De Turfvaart ook moeten missen omdat er geen mensen waren die het wilde of konden organiseren. En ook voor de buitenspeeldag, welke dit jaar op woensdag 8 juni is, staat nog steeds een oproep open voor mensen die mee willen denken en organiseren om de kinderen een leuke buitenspeeldag te bezorgen. Als hier geen reacties op komen dan gaat ook deze activiteit niet door dit jaar. En zo gaan we door naar de werkgroep ouderen. Iedere 1e dinsdag van de maand word er in Smeltkroes De Keen iets georganiseerd voor de oudere. Van knutselen tot Bingo of een voorlichting over een bepaald onderwerp. Ook deze werkgroep kan versterking gebruiken. En dan komen we bij de laatste maar misschien wel de belangrijkste groep, het bestuur. Deze bestaat momenteel uit 2 dames welke de functie van voorzitster en penningmeester invullen. Ook deze dames kunnen hulp gebruiken en willen, als er nieuwe aanwas is, uiteindelijk het stokje na een lange regeerperiode ook overdragen. Dus wil je je op wat voor manier dan ook inzetten voor een actieve wijkvereniging meld je dan aan op wijkdekeen@live.nl of discodekeen@gmail.com.
Zonder vrijwilligers is er geen wijkvereniging en zonder wijkvereniging zijn er geen activiteiten!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief