Afbeelding
Foto: Daniël van Overveld

Heringerichte Van Gogh museum ‘Kunst van het Leven’ officieel geopend

Door: Daniël van Overveld Algemeen

ETTEN-LEUR - Burgemeester Miranda de Vries had afgelopen vrijdag 20 mei de eer om het verbouwde Streekmuseum Etten+leur dat nu onder de naam ‘Van Gogh Etten-Leur, Museum Kunst van het Leven doorgaat’, te openen. ‘’Het is heel goed voor Etten-Leur en voor de toeristen die hier naartoe komen’’.

Om 14:30 uur kwamen de eerste gasten aan bij het museum. Daar werden ze verwelkomd met een warm kopje vervolgens koffie en een lekker worstenbroodje. 15:00 uur werd het tijd voor de officiële opening. Vanwege de regen werd het niet buiten, wat de oorspronkelijke bedoeling was, maar binnen in het museum zelf gehouden, dat op zijn zachts gezegd aardig vol zat. Niet alleen de burgemeester, maar ook erfgoedexpert Ineke Strouken, die het nieuwe museum heeft ingericht, en voorzitter van het museum, Karst Vaartjes, gaven bij de opening een toespraak. Daarin belichtte ze hoe de herinrichting van het museum tot stand is gekomen en werd iedereen die er aan heeft geholpen bedankt voor hun bijdrage.

Het vernieuwde museum heeft drie thema’s: Van Gogh en Etten-Leur, de geschiedenis van de psychiatrie en het erfgoed van Etten-Leur. Van Gogh Etten-Leur belooft een culturele hotspot te worden voor liefhebbers van Van Gogh en de tijd waarin Van Gogh leefde in Etten-Leur. Met gebundelde krachten gaat Van Gogh Etten-Leur in samenwerking met de Van Gogh Kerk in Etten-Leur aan de slag. ‘’De naam geeft aan dat we aandacht hebben voor Van Gogh en de kunst van het leven’’, vertelt Karst Vaatjes. ’’We duiden hiermee de verschillende aspecten aan die in het museum getoond worden.’’

Na de opening kregen de aanwezigen twintig minuten de tijd om het heringerichte museum te bewonderen. Op het einde werd er gedronken op het nieuwe Van Gogh hotspot, dat aankomende zaterdag 21 mei geopend is voor publiek. Men kan het museum vanaf aankomende week dinsdag tot zaterdag middag, van 13:00 uur tot 17:00 uur bezoeken. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief