Douwe Meulenbeld (REL) op snelheid met bal in de wedstrijd tegen RC Delft
Douwe Meulenbeld (REL) op snelheid met bal in de wedstrijd tegen RC Delft Foto: Robbert vd Nobelen, Rugbyclub Etten-Leur

Open dag bij REL en laatste competitie wedstrijd heren

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zondag 29 mei stelt Rugbyclub Etten-Leur (REL) haar deuren open voor de jeugdige sporters uit Etten-Leur en omstreken. REL zoekt sporters voor ‘De’ teamsport waar iedere persoon een waarde heeft in een team. Rugby staat voor Kameraadschap, Discipline en Respect. “De jeugd heeft de toekomst”, is het motto van deze open dag en is bedoeld voor jongens en meisjes van 5 tot 18 jaar.

REL probeert op deze zondag de zaterdag sporters met een nieuwe sport in aanraking te laten komen. De open dag is gratis. 

Na deze jeugd activiteit zullen de senioren heren van REL de competitiewedstrijd tegen Rotterdamse RC spelen. Dit is hun laatste competitie wedstrijd, waar bij winst het kampioenschap in de Plate gevierd kan gaan worden. De wedstrijd start om 14:30 uur.

REL Opendag/ Rugby-experience dag

Zondag 29 mei, planning: 12:15uur inloop en aanmelden; 12:30 uur start introductie training; 14:15 uur afsluiting met een gezonde snack & drankje; 14:30 uur kijken naar rugbywedstrijd heren 1. 

Wil je meer info, mail naar jeugd@rugbyclubettenleur.nl

REL jeugd toernooi U16 en U18 teams

Bij REL spelen zaterdag 28 mei 12 teams het End of Season toernooi. Het toernooi staat in het teken van de sociale rugby cultuur die in de sport heerst. Er is een gezegde: “Rugby is een mannen sport gespeelt door heren en voetbal is een heren sport gespeeld door mannen”. Wat hiermee bedoeld word is dat bij rugby na de wedstrijd een sociaal praatje en drankje drinken hoort met je tegenstander. Hoe hard de wedstrijd ook was en wat de uitslag ook aangeeft, altijd een drankje doen met je tegenstander na de wedstrijd. 

Deze sociale rugby cultuur met de kernwoorden binnen de sport ‘Kameraadschap, Discipline en Respect’, word er bij de jeugd met een paplepel ingegoten. 

Met dit toernooi sluit de jeugd de wedstrijden af van dit seizoen ’21-’22. Wedstrijden van 10:30 tot 13:30 uur met teams uit het hele land.

Laatste uitslagen

U14-team; NK 7-ens toernooi te Castricum: 7e van Nederland

U18-team; NK 7-ens toernooi te Naarden: 5e van Nederland

RC Tovaal-REL heren 1; 25 - 42

Informatie

www.rugbyclubettenleur.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief