Het Hieronymusteam van minioren die zich geplaatst hadden voor de Speedo jaargangwedstrijden afgelopen weekend in Leiden. V.l.n.r. Thijmen Pruijssers, Yill van Bezouw, Elke Kriesels en Fleur Buijs.
Het Hieronymusteam van minioren die zich geplaatst hadden voor de Speedo jaargangwedstrijden afgelopen weekend in Leiden. V.l.n.r. Thijmen Pruijssers, Yill van Bezouw, Elke Kriesels en Fleur Buijs. Foto: José Kriesels

Gouden medailles voor zwemsters Nadja Roovers en Yill van Bezouw op Nederlandse kampioenschappen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - In het weekend van 5 t/m 8 mei vond het Open Nederlandse kampioenschap masterzwemmen plaats in Eindhoven. Aan dit kampioenschap mogen zwemmers meedoen van 19 jaar en ouder.

Van Hieronymus deden er 15 zwemmers mee van 20 tot 54 jaar.

Nadja Roovers
Een van deze zwemsters was de Etten-Leurse Nadja Roovers.
Zij kwam individueel in actie op de 200m rugslag en 50m schoolslag bij de dames 20+. Op de rugslag werd ze 2e en mocht ze een zilveren medaille ophalen. Daarnaast zwom ze mee in 2 estafettes, de 4x50m wisselslag en 4x100m vrije slag, samen met Valesca van den Bogert, Christel Brugmans en Selene Wortel. Beide estafettes werden ruim gewonnen door het team van Hieronymus.
De wisselslag zelfs in een nieuw Nederlands masterrecord!

Yill van Bezouw
Twee weken later, in het weekend van 21 en 22 mei stond het Nederlands kampioenschap voor minioren plaats in Leiden. Ook hier deed een Etten-Leurse zwemster mee, namelijk de 10-jarige Yill van Bezouw. Zij had zich geplaatst voor 5 afstanden. Ze liet zien dat ze de beste was op de 100m schoolslag en 100m vlinderslag door deze te winnen.
Ze is dus tweevoudig Nederlands kampioen! Daarnaast werd ze 2e op de 100m rugslag, 100m wisselslag en 200m wisselslag. Een ontzettend knappe prestatie van de 10-jarige Yill!
Ook haar teamgenoten Elke, Thijmen en Fleur zwommen sneller dan ooit en Elke bracht een aantal medailles mee naar huis. Dat belooft wat voor de toekomst.

Ook een keer meetrainen met een eredivisie zwemclub: www.zpv-hieronymus.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief