Goud voor Etten Leurse Yill van Bezouw (3e van rechts boven).
Goud voor Etten Leurse Yill van Bezouw (3e van rechts boven). Foto: Hieronymus

Weer goud voor Etten-Leurse zwemster

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Dit weekeinde stond in het teken van de finales. Rosalie, Pien en Vera wisten zich te plaatsen voor het Nederlandse Junioren Kampioenschap in Eindhoven.

Rosalie had zich voor 8 afstanden geplaatst en Vera mocht 100 en 200 schoolslag zwemmen. Pien zwom met het junioren 1-2 klassement alle 10 de afstanden. De dames presteerden goed en behaalde diverse persoonlijke records. Ondertussen werd in Roosendaal het Brabantse Minioren Kampioenschap georganiseerd. De thuisploeg was goed vertegenwoordigd met Yill, Elske, Thijmen, Fleur, Dagmara, Xader, Naomi, Jaylin, Jayden, Sterre en Iede. Yill van Bezouw uit Etten Leur behaalde maar liefst 5 individuele gouden medailles en een zilveren. Daarnaast zwom ze met Thijmen, Fleur en Kick naar goud met de 5 x 50 wissel mixed. Daarbij had ze concurrentie van Elke Kriesels die 4 zilveren, 1 gouden en 1 bronzen medaille meenam. Iede, Jaylin, Sterre en Naomi wonnen goed op de 4 x 50 vrije slag mixed. Naomi nam ook een individuele zilveren medaille mee. Thijmen haalde 5 gouden en 3 zilveren podiumplaatsen. Alle zwemmers hebben mooie tijden gezwommen en ook hier werden PR’s goed verbeterd. Voor een indruk en uitgebreid verslag kun je op de FB pagina van Hieronymus kijken. www.zpv-hieronymus.com.