Dansende weidebeekjuffers boven water.
Dansende weidebeekjuffers boven water. Foto: nvt

Openstelling Zwarte Schuur Pannenhoef

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zondag 19 juni kunnen we bij de zwarte Schuur op de Pannenhoef vanaf 11.00 uur weer terecht voor informatie over de natuur van het Brabants Landschap. Met de Pannenhoef uiteraard in het bijzonder.

Om 11.00 uur en om 14.00 uur neemt de all-round gids René Janssen de liefhebbers mee de bossen in. Er valt zo veel te bewonderen. De natuur is nu in Juni op haar hoogtepunt. Veel vogels zijn druk met het voeren van de uitgevlogen jongen. Andere soorten zoals de wespendief zijn nu nog baltsend aan te treffen. De relatief natte periode di achter ons ligt, heeft er voor gezorgd dat er zelfs al veel paddenstoelen zijn te vinden. Het zeldzame moerskartelblad bloeit nu en met een beetje geluk komt de weidebeekjuffer of de witsnuitlibel voorbij. Met een paar stevige schoenen en een opgewekte geest zijn de natuurtochten met een afstand van 3 á 4 km in anderhalf uur voor vrijwel iedereen goed te doen.
In de zwarte schuur is met de aanwezigheid van Ad de Klerk enorm veel cultuurhistorische kennis in huis. Elke vraag van een bezoeker maakt hem blij en zal hij in geuren en kleuren beantwoorden. Natuurlijk wordt er weer biologisch brood gebakken en is er koffie en thee.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief