Janne Lemstra (472) eindigde net naast het podium op de 3.000 m steeplechase tijdens het NK Junioren in Amsterdam.
Janne Lemstra (472) eindigde net naast het podium op de 3.000 m steeplechase tijdens het NK Junioren in Amsterdam. Foto: Coen Schilderman

Achillesatleten in Amsterdam, Etten-Leur en Zundert

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Omdat Frame Runners maar gebruik kunnen maken van een beperkt aantal atletiekonderdelen, bestond de wedstrijd van zondag 19 juni bij Achilles uit een programma van 5 nummers. Er deden 10 atleten van Achilles, 4 van Spado uit Bergen op Zoom en 2 van het Oosterhoutse Scorpio.

Om 10:30 werd gestart met de 60m. Om 10:50 uur legden de Frame Runners in 3 series 400m af. De 100m die tegen elven begon bestond zelfs uit 4 series. Daarna de 200m. met 3 series.

Na de 400m series werd tijd ingeruimd voor de jeugdige Frame Runners in de kantine van Achilles, waar trainer Ruud Touw de jeugdatleten beloonde met een persoonlijk woord, een medaille en een prestatiekaart.

Voor de 1500m hadden zich 4 atleten gemeld. Mariëlle en Wouters bevonden zich na de eerste ronde op plek 3/4, terwijl Menno op kop ging, met in zijn kielzog de dame van Spado. Die laatste twee liepen steeds verder uit op het andere tweetal, en Inez bleef strak in het spoor van Menno. Tot de laatste bocht, toen ontwikkelde Inez een duidelijk hogere eindsnelheid dan Menno en won zij deze 1500m.

4e Athletics Champs bij DJA in Zundert

Op een tropische zaterdag kwamen 192 atleten uit de 4 jongste pupillen categorieën naar Zundert. De warmte had geen invloed op de teamprestaties van de jongste jeugd van onze vereniging. Hulpvaardige ouders/verzorgers, opa’s en oma’s die klaar stonden met ijswater, parasols en trainers met de juiste tip op het goede moment hebben daar ook een steentje aan bijgedragen. Net als de broertjes en zusjes van de atleten met hun aanmoedigingen.
Team 5 met Demi, Irene, Isis, Koen, Noa, Ruben, Sjors en Stacey werden knap tweede binnen hun poule. Team 12 bestaande uit Tim, Thije, Pijke, Lucas, Levi, Julius, Giel, Daan, Bauke en Danique (als enige meisje) haalde knap de overwinning binnen in hun poule. Die successen die ze ook in vorige wedstrijden lieten zien, maakten dat de pupillen A in het totaalklassement verdiend op de tweede plek is geëindigd.
Team 20, de pupillen B vlaggendragers van Achilles, bestaande uit Neeltje, Vieve, Fenna, Josje, Bas, Indrya en Fenne werden met 20 punten verschil derde in de poule. Daarmee haalden ze de concurrenten van Diomedon in het totaalklassement en werden ze verdiend derde in het totaalklassement.
De jongste atleten van Achilles Cato, Evi, Goof, Lauren, Aimee, Sanna, Lotte en Senne hadden misschien de A4D nog in de benen. In hun poule werden ze onovertroffen eerste. In het totaalklassement eindigen ze op een mooie derde plek.
Vanwege de warmte werd het onderdeel meters maken vervangen door waterspelletjes en afgesloten met een ijsje.

NK U18/U20 in Amsterdam 

Afgelopen weekend streden 960 AB-junioren om de Nederlandse titels.

4 Achillesatleten deden mee: Anne Kieneker op de 100 en 200, net zoals Sam Jansen. Eline Luteijn alleen 100m en Janne Lemstra de 3000 meter steeplechase. Op vrijdag moest de Anne aantreden op de 100m. Zij eindigde als 4e en kwalificeerde zich bij de tijdsnelsten voor de halve finale. 2,5 uur later kwam Anne tot plek 7 in 13,08. Een mooi NK-debuut. Haar clubgenote Eline strandde in de 5e serie, Sam Jansen werd 7e in zijn serie.

Op zondag kwam Anne 1/100 seconde tekort voor de halve finale 200m. Sam Jansen kwam ook uit ook op de 200m en startte in de 2e serie, waar hij eindigde op plaats 7.

Janne Lemstra liep haar 2e hindernisloop en haalde bijna het podium. 

Met een dikke verbetering van haar PR en een mooie 4e plaats kan zij terugkijken op een geslaagd NK-optreden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief