Wilma Borm-Dekkers, Toon bastiaansen, Corrie Roovers, Ton van etten en Joost van Rijckevorsel (vlnr) na ontvangst van hun zilveren Moeierboom speld
Wilma Borm-Dekkers, Toon bastiaansen, Corrie Roovers, Ton van etten en Joost van Rijckevorsel (vlnr) na ontvangst van hun zilveren Moeierboom speld (Foto: Krijn ten Hove)

Dit zijn de vijf vrijwilligers die een Zilveren Moeierboom-speld kregen

ETTEN-LEUR - Mensen die zich langere tijd belangeloos dienstbaar hebben gemaakt op het gebied van sociaal-, cultureel-, maatschappelijk- of sportief terrein in Etten-Leur verdienen een extra waardering. Dat vonden Stichting Etten-Leur Promotion en Café De Klomp ook. Samen sloegen ze de handen ineen om hier invulling aan te geven. De waardering werd omgezet in een Zilveren Moeierboom Speld, verwijzend naar wellicht het bekendste symbool van de gemeente.

In 2021 kon de uitreiking niet doorgaan als gevolg van de beperkingen rondom de coronapandemie. Daarom, nu het dit jaar wel mogelijk was om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten ook nog aandacht voor hen die vorig jaar gelauwerd zouden worden. Daarom waren er dit jaar 5 spelden uit te reiken voor een zeer gemêleerd gezelschap.

Toon Bastiaansen.
Hij is de eerste Leurenaar die deze waardering mocht ontvangen. En met zijn verdiensten terecht. Want wat Toon allemaal gedaan, heeft zijn anders meerdere mensen voor nodig! Van de zorg voor het Kerkhof op de Leur, meebouwen en afbreken van de Kerststal tot 55 jaar lidmaatschap voor de Leurse Leut en alles wat daarbij komt kijken. Dan verdien je zeker deze waardering.

Joost van Rijckevorsel
Hij begon een klein feestje, meer dan 35 jaar geleden, wat inmiddels is uitgegroeid tot een festival met grote bekendheid: Popelucht, waar jaarlijks 4.000 mensen op af komen. Hij zette Etten-Leur hiermee op de festivalkaart. En nog altijd speelt hij een rol in de organisatie als is het nu wat meer op de achtergrond.

Ton van Etten
Als Ton een idee heeft of hij wordt ergens bij betrokken dan gaat hij er ook voor de volle 100% voor. Dat was de strekking van het verhaal van de selectiecommissie. Begon met een bouwtekening voor een carnavalsvereniging, ging hij zelf direct volop mee aan de slag met bouwen. Maar hier bleef het niet bij. Decors ontwerpen en bouwen voor Max Mini, betrokken bij de huisvesting van veel clubs en verenigingen en nu weer bij de hulp voor Oekraïne. En dat allemaal door maar 1 ding: een groot hart wat klopt voor alles en iedereen die hem lief is.

Wilma Borm-Dekkers
Een vrouw waar de creatieve passie van afstraalt. Zo omschreef de commissie Wilma. Een belangrijke rol bij rondom bij het terugvinden van oude schilderijen uit de Heilige Hart kerk. Samen met een groep dansers, zangers, musici en scholen ontstond de Etten-Leurse Passion. Het idee werd doorgetrokken in de sluiting van de oude Nieuwe Nobelaer waar zij met 200 vrijwilligers in 3 dagen 15 voorstellingen gaf onder titel ‘De cirkel van het leven’. Een waar spektakel waarmee enkele duizenden bezoekers met een zeer gevarieerd cultureel aanbod werden geconfronteerd.

Corrie Roovers
Al 45 jaar stopt Corrie ziel en zaligheid in ‘haar’ Jeugdland, wat meer is dan een paar pallets, spijkers en hamers die aan kinderen worden gegeven. Jaarlijks organiseert ze een fantastisch festijn voor kinderen die elke zomer kunnen genieten van een waar spektakel. Maar het zijn niet alleen kinderen waar Corrie zich voor inzet. Ze organiseert ook ruim 30 jaar activiteiten voor mensen met een beperking.


Krijn ten Hove
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief