Naomi Govaers in de mooie Ahoy Arena
Naomi Govaers in de mooie Ahoy Arena Foto: Trainster Karin

Naomi Govaers turnt zich binnen de top vijf op NK

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Voor eredivisie turnster Naomi Govaers (11) uit Etten-Leur stond op 25 juni het Nederlands kampioenschap op het programma.

Naomi mocht met haar turnmaatje Bryanna in het sportpaleis in Ahoy haar wedstrijd turnen. Beiden turnsters zijn eerste jaars jeugd eredivisie turnsters en komen in dit niveau uit tegen ook turnsters die een jaar ouder zijn. Voor de jonge Naomi was het dan ook een droom die werkelijkheid werd dat ze hier mocht staan.

Op vrijdag mocht ze al een podiumtraining doen om te wennen aan de grote Sportarena en vóór de wedstrijd groot inturnen in een andere ‘”inturn”hal. Het was allemaal een hele belevenis voor haar. Ze startte op het toestel balk en dit was stabiel, strak en mooie elementen geturnd. Het bleek zelfs het derde punt van de wedstrijd, welgeteld van de 29 turnsters. Erg knap…wetende dat anderen vele uren meer maken dan de turnsters bij Dynamo Roosendaal. Door naar vloer.

Hier kan en mag Naomi stralen in haar eigen vrije oefening die ze ontzettend graag turnt. 

De laatste tijd is er nog extra aandacht gegeven aan extra moeilijkheid en dat werd goed beloond, het vijfde punt voor haar op vloer. Sprong is niet haar sterkste toestel, maar turnde ze naar kunnen en met een mooie gehoekte tsukahara turnde ze zich naar een nette 17e plaats op dit toestel. Daarna naar de brug die echt goed uitgevoerd moest worden, omdat voor Naomi daar de moeilijkheid niet hoog genoeg is.  

Ze zette een nette oefening neer en hier werd ze 28e. Maar ze had al zoveel punten gescoord dat ze na wedstrijd 1 van de jeugd eredivisie, zich naar een zeer nette 4e plaats geturnd had. Na wedstrijd twee (met dezelfde categorie) kwam hier maar één turnster boven en werd Naomi zeer verdienstelijk vijfde van Nederland! Een topprestatie. Op zondag mocht ze terug voor toestelfinale balk en vloer. Bij de toestelfinales werd het allemaal nog spannender en incasseerde Naomi toch helaas wat kleine foutjes. Met een mooie 5e plaats op vloer en 6e op balk sloot ze dit eerste NK op het hoogste niveau toch maar mooi schitterend af. 

Hier mag best even bij stil gestaan worden want het is niet niets om hier bij te horen.

Voor trainster Karin Raven, die na 36 jaar stopt met coachen en trainen, kon dit niet mooier zijn gegaan.

Super goed gedaan Naomi, nu mag je gaan werken aan volgend seizoen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief