REL Jeugdtrip - team foto voor de tenten in de bosrijke omgeving te Beekbergen.
REL Jeugdtrip - team foto voor de tenten in de bosrijke omgeving te Beekbergen. Foto: Robbert vd Nobelen (REL

Rugbyclub Etten-Leur traint de zomer door

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen 2 weekenden zijn bij Rugbyclub Etten-Leur (REL) het seizoen ’21-’22 afgesloten. De afsluiting word traditioneel gevierd met een weekend weg met alle jeugd categorieën. Bij REL noemen we dit “we gaan op Trip”! Deze jaarlijkse happening kon weer georganiseerd worden, na de 2 jaar met Corona. Dit jaar ging REL met 60 jeugdleden naar Beekbergen en de turven (7-8 jarige), verbleven een weekend later met 2 overnachtingen bij REL. De kern woorden van rugby “Respect, Discipline en Kameraadschap”, galmt ook door op deze trip weekenden.

De komende maand juli staat in het teken van de laatste jeugd trainingen. Dinsdag 19-07 is de laatste officiële training van de jeugd bij REL. Zijn er nog sporters t/m 18 jaar die een andere teamsport te willen gaan spelen, dit is je kans. Kom geheel vrijblijvend op dinsdagen en donderdagen meetrainen met een maatje en ga ervaren of jij de uitdaging aan wilt gaan!

REL Jeugd-trip

De jeugdleden van REL kijken ieder jaar uit naar de Jeugd-Trip. Het kern woord Kameraadschap word in het trip – weekend bestempeld doordat de jongste jeugd onder de vleugels van de oudere jeugd worden meegenomen in de activiteiten in zo’n weekend. Gezamenlijke activiteiten, boterhammen smeren en corvee diensten draaien, zijn de onderdelen waar REL de jongste en oudste jeugd invulling in geven. Iedere deelnemer op trip zal taken op zich moeten nemen om het weekend tot een succes te maken. Zo probeert REL zijn jeugdleden het juiste Rugby DNA mee te geven.

Vrijdag middag met 60 jeugdleden en 15 begeleiders met de bus naar Beekbergen vertrokken. De huisvesting voor dit weekend waren tenten in een bosrijke omgeving. De zaterdag werd gevuld met een hike, vlottenvaren, vossenjacht, zeskampspellen, een BBQ en een kampvuur. Zondag werd gevuld met gezamenlijk opruimen en schoonmaken en de terug reis naar REL. Moe, voldaan en leuke ervaringen rijker zijn op zondag middag de kids weer afgeleverd aan de ouders.

Zomer training bij REL

De komende zomer maanden trainen de senioren samen met de oudere jeugd door op het sportpark de Streek.  Het is vakantie maar REL blijft open op de dinsdagen, haar clubavond.

Deze dinsdag(en) zijn de clubavonden waar REL graag nieuwe sporters hoopt aan te trekken. Vanaf 20:00uur zullen de senioren met de oudere jeugd Touch / TAG – rugby gaan spelen. Een leuk rugbyspel dat laagdrempelig is waar nieuwe sporters (mannen & vrouwen) makkelijk aan kunnen sluiten.

Dus, ben je op zoek naar een teamsport waar een sociale sport / rugby cultuur heerst en jou de kernwoorden “Kameraadschap, Discipline en Respect” aanspreken? Kom dan met je maatje langs en doe mee met de Zomer trainingen!!

Meer informatie over Rugby en/of REL, ga dan naar www.rugbyclubettenleur.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief