werk van Marlene van Alphen
werk van Marlene van Alphen Foto: Marlene van Alphen

Achter de voordeur van de Open Atelierroute 2022

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - 16-17-18 september zijn wij tijdens de Open Atelier Route locatie 2.

Al jaren doe ik, Marlene van Alphen, mee aan de OAR. Van mij kunnen jullie schilderijen en keramiek/porselein zien. Dit jaar heb ik geschilderd met het thema “watermensen”, omdat wij Nederlanders toch eigenlijk allemaal “watermensen” zijn! wonend in een rivierdelta gebied.  Dat heeft meerdere zeer kleurrijke schilderijen opgeleverd.

Ook dit jaar heb ik twee gast-exposanten, waarbij ik graag zoek naar disciplines die minder vertegenwoordigd zijn binnen onze OAR.

Daarom ben ik blij met:

Sjef Cox, hij is een beelden kunstenaar, die met verschillende materialen werkt.

Hij zegt over zijn werk o.a.: “Voor mij is het creëren van beelden het bedenken en maken van iets wat er niet eerder was. Een basale levensbehoefte.  

Beelden creëren in materie, of spelen met en in de ruimte, is voor mij zoals een dichter dicht, een schrijver schrijft, een componist componeert.

Het is een manier van uitdrukken, communiceren met andere mensen op de manier die bij je diepste wezen hoort, over wat je emotioneel of intellectueel bezighoudt, waardoor je geraakt wordt.

Het liefst geef ik bij mijn werk geen toelichting, omdat dit een vrije interpretatie door de beschouwer in de weg staat.

Zonder die toelichting kan ieder zijn of haar eigen beeld creëren en beleven.”

Vicky van de Plas, zij is glaskunstenaar.

Heel fijn om U kennis te kunnen laten maken met deze bijzondere techniek.

Vicky maakt betekenisvolle glaskunst over en voor momenten voor, tijdens en na het leven. Vicky beheerst diverse warme en koude glastechnieken en bekwaamt zich sinds enkele jaren in glasblazen. Veel van haar werk is geïnspireerd op moederliefde en andere vormen van menselijke interactie. Daarnaast is de natuur een grote bron van inspiratie. Vooral voor haar mondgeblazen glas.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief