Werk van de beide kunstenaars.
Werk van de beide kunstenaars. Foto: Monique van de Ven

Achter de voordeur van de open atelierroute

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op Locatie 1 - Hazeleger 47 in Etten-Leur - is o.a. het keramisch werk en Ikebana van Monique van de Ven te zien. www.keramiekmonique.nl. Als atelier houder neemt “Keramiek Monique” al 7 jaar deel aan de “Open Atelier Route Etten-Leur“. Deze wordt dit jaar georganiseerd op 16 -17 en 18 september.

Mijn keramiek is een belangrijk deel van mijn leven. Hier kan ik mijn fantasie en creativiteit in leggen. Werken met mijn handen is heel belangrijk voor mij en klei is daar bij uitstek het ideale materiaal voor. Het proces van creëren vloeit uit mijn handen en de klei stuurt me in de richting die het wil. Na jaren kan ik zeggen dat ik inmiddels ook de klei kan sturen in richtingen die ik wil. En brengt me zo naar creaties die in mijn hoofd begonnen en uiteindelijk te bezichtigen zijn tijdens de kunstroute. Mijn keramiek werk ontstaat uit een idee van een bepaalde vormgeving of functie, die ik vervolgens ga verkennen tot ik tevreden ben met de uitwerking, iedere keer weer net even anders. De technieken of andere materialen dan klei, die ik vervolgens nodig heb voor het eindresultaat, staan in dienst van het idee.

Ikebana

Ook mag ik me gelukkig prijzen dat Ikebana (Japanse bloemsierkunst) op mijn pad is gekomen. Ook hier is het de passie van creëren die me brengt naar nieuwe uitvoeringen van ideeën. En zijn mijn handen het gereedschap en het verlengstuk van mijn ideeën voor Ikebana creaties. Het heeft mijn vormgeving verdiept en me beter leren kijken naar vormen en texturen. Natuurlijk is de combinatie met mijn keramiek niet meer los van elkaar te denken. Ze inspireren en versterken elkaar individueel maar ook in combinatie.

Lessen Keramiek en Ikebana

Ik geef les in keramiek en Ikebana, dus als u nieuwsgierig bent geworden en informatie zou willen hebben over lessen volgen, kom dan gerust even tijdens de Open Atelier dagen langs. De passie voor Keramiek en Ikebana deel ik met mijn cursisten en hoop hen te inspireren tot creëren. Beheersing van techniek en vakkennis vind ik hier belangrijk bij.

Marijke Goossens

Dit jaar mag ik me verheugen op de gast-kunstenares Marijke Goossens die haar prachtige schilderijen tijdens de open atelier dagen zal presenteren.

20 jaar geleden begon ik, Marijke Goossens, bij “Doornbos Centrum voor beelden de kunst, met schilderen in verschillende stijlen. Hierbij heb ik veel technieken geleerd o.a. olieverf, acrylverf, aquarel... Zo ontdekte ik dan mijn passie ligt bij abstracte kunst. Daarnaast heb ik een cursus boetseren gevolgd. En zo af en toe willen mijn handen de klei weer voelen. Het schilderen was voor mij in de eerste plaats een vrijetijdsbesteding “ die mij rust en ontspanning geeft”. Nu nog steeds lokt regelmatig het schilderdoek en is het inmiddels meer een kunstuiting voor mij geworden. Ik heb voor het eerst een expositie gegeven op mijn werk bij Avoord, toen ik daarvoor werd gevraagd.

Daarna volgden er meer exposities waaronder de Vincent van Gogh kunstroute in Etten-Leur. Nu exposeer ik bij Monique van de Ven in het weekend van 16-17-18 september tijdens de “Open Atelier Route Etten-Leur”. U kunt mij en mijn werk vinden op locatie 1 Hazeleger 47, ook op Facebook onder, Marijke Goossens Art, kunt u contact met mij opnemen via Messenger.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief