Geslaagde hapjesmiddag in de Schaapskooi.
Geslaagde hapjesmiddag in de Schaapskooi. Foto: Y. Mentzel

Geslaagde hapjesmiddag in de Schaapskooi

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zaterdag 30 juli was het in “de Schaapskooi” weer volle bak. Het vrijwilligersteam van “de Schaapskooi” heeft, gezien de soms onvoorspelbare temperatuur, dit jaar in plaats van de bekende zomer barbecue gekozen voor een hapjesmiddag.

De inschrijvingen waren in een mum van tijd volgeboekt. Na een kopje koffie met gevuld Turks brood werden de exclusieve hapjes steeds per smaak uitgeserveerd. Er waren o.a. verschillende vis, vlees en kipgerechten. Daar hoorden natuurlijk de nodige drankjes bij. De bezoekers lieten het zich goed smaken. Halverwege de middag was er een loterij met verschillende aantrekkelijke prijzen. We kunnen ook gezien het aantal bezoekers weer terugkijken op een geslaagde activiteit. Op onze zondag koffie-inloop waren er alleen maar enthousiaste geluiden, men gaf aan dat het voor herhaling vatbaar is en dat men de jaarlijkse BBQ op deze manier totaal niet gemist heeft.

Ontmoetingsruimte ‘de Schaapskooi” aan de Dreef is onderdeel van Avoord. De organisatie van de activiteiten aldaar is in handen van een enthousiast team vrijwilligers. De naam Schaapskooi is afgeleid van de in het verleden op deze plaats staande schaapskooi in de weide met schapen naast de toenmalige veehallen.

Winteractiviteiten

Vanaf september gaat het team de winteractiviteiten weer opstarten. Onder andere het bloemschikken, iedere 2e donderdag van de maand 13.30-15.30 uur (men betaald alleen de gebruikte bloemen), gym voor senioren (door een gediplomeerde gymdocente) op donderdag 10.00-11.00 uur. Het biljarten op maandag, dinsdag, donderdag 13.30-16.00 uur. Op woensdag de kaart- en bridgeclub behalve op iedere eerste woensdag van de maand dan is er bingo van 14.00-16.00 uur. Het wekelijks eetpunt op vrijdag en niet te vergeten de maandelijkse stamppotmaaltijd. Voor de maaltijden vooraf reserveren.

Alle senioren uit Etten-Leur zijn welkom. Men hoeft geen lid te zijn. Loop gerust even binnen, al is het maar voor een kopje koffie of een praatje. Er is iedere zondag, maandag en woensdag koffie-inloop van 10.00-11.30 uur. Alleen op zaterdag zijn we gesloten.

De Schaapskooi is gelegen in het wooncomplex van “de Schapenweide”, Dreef 41-43 (achter het gemeentehuis), 4875 AC Etten-Leur, ingang Veemarktstraat, tel. 076-5035574, schapenweide@avoord.nl of www.Avoord.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief