Afbeelding
Foto: Pixabay

Internationale dag van de Vrede: Doet u mee?

Algemeen

ETTEN-LEUR - Woensdag 21 september is de Internationale dag van de Vrede. Door heel Nederland worden er tijdens deze Nationale Vredesweek honderden festivals, lezingen, vieringen, wandelingen, debatten en filmavonden georganiseerd.

Het thema voor dit jaar is:  “Generatie Vrede”: de generatie die burgers verenigt die in actie willen komen voor vrede - over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen.
De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst.

Op deze dag is er ook in Etten-Leur speciale aandacht voor vrede dichtbij en wereldwijd. De laatste twee jaar kon er geen binnen-activiteit plaatsvinden, maar dit jaar kunnen we weer terecht in de Schonckzaal van het Oude Raadhuis, Markt 1 met aansluitend de ‘Walk of Peace’ naar de Vredesboom.

Vanaf 19.00 uur wordt iedereen, jong en oud, welkom geheten. Om 19.15 uur volgt een programma waaraan o.a. wethouder Verwijmeren,  de jeugdburgemeester Isabella Leppens en ds. Henk-Jan Ketelaar een bijdrage zullen leveren.  De muzikale invulling zal dit jaar worden verzorgd door De Kerkzwervers. Aansluitend hierop, rond 20.00 uur start de ‘Walk of Peace’, een fakkeltocht naar de Vredesboom die in 2016 op initiatief van het Oecumenisch Overleg Etten-Leur geplant werd in het Oderkerkpark. Ook daar zal met gedicht en lied aandacht zijn voor het wereldwijd verlangen naar vrede.

Voor meer informatie: Daniëlle Breedveld, tel. 076 5014338, dbreedveld@ziggo.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief