Nadja Roovers finisht als 3e dame. Foto: Jos Dinkelberg

Zwemster Nadja Roovers schittert in Zeeuwse wateren

Algemeen

ETTEN-LEUR - Afgelopen zomer werd er rondom het eiland Walcheren in de provincie Zeeland een reeks van 4 zeezwemtochten georganiseerd door de stichting Zwemmen langs Walcheren. Uit Etten-Leur deed de 23-jarige zwemster Nadja Roovers mee, uitkomend voor zwem- en polo vereniging Hieronymus.

De eerste race vond plaats op woensdagavond 27 juli en was van Dishoek naar Zoutelande, een afstand van 4,5 kilometer. Aan deze race deden maar liefst 217 deelnemers mee. Tijdens de race was het lastig navigeren door het beperkte zicht, wat voortkwam uit de hoge golven. Het was door de weercondities een zware race. De zwemmers lagen tot aan de finish dicht bij elkaar. Na een snelle laatste eindsprint op het strand wist Nadja een 10e plaats te behalen in een tijd van 46 minuten en 17 seconden.

Vlissingse zeezwemrace

De Vlissingse zeezwemrace was de tweede in een serie van vier. Deze tocht vond dit jaar plaats op woensdag 3 augustus. In deze wedstrijd werd een afstand van één zeemijl gezwommen, dit is 1,85 kilometer. Vanaf het badstrand in Vlissingen startten 147 deelnemers en streden om de winst. In het sterke deelnemersveld kon Nadja goed met de kopgroep, bestaande uit zowel mannen als vrouwen meezwemmen. Na een spannende eindsprint wist Nadja een 3e plaats te bemachtigen, in een tijd van 38 minuten en 14 seconden, slechts 10 seconden na de nummer twee.

Van Westkapelle naar Zoutelande

De derde race was van Westkapelle naar Zoutelande, een afstand van 3,4 kilometer. Aan deze toch deden 245 deelnemers mee.

Nadja wist weer een sterke race neer te zetten. Na 36 minuten en 18 seconden kwam zij over de finish en behaalde een nette 5e plaats.

Van Vlissingen naar Zoutelande

Tenslotte de laatste en tevens langste race van deze reeks, Vlissingen naar Zoutelande. Een afstand van 7,9 kilometer werd afgelegd door 191 deelnemers. Ook deze keer kon Nadja goed mee met de snelste zwemmers.

Na een pittige eindsprint kwam ze na 1 uur 27 minuten en 47 seconden als 3e dame aan bij de finish in Zoutelande.

Eindklassement

Na alle wedstrijden werd er ook een eindklassement opgesteld, waarin gekeken werd naar de beste persoonlijke drie prestaties uit de vier zwemtochten.

Bij de dames wist Nadja een knappe 3e plaats te bemachtigen, achter de nummer 1 Tessa Vermeulen uit Amsterdam en nummer 2 Marije Dinkelberg uit Rozenburg.[n]