REL speler Rens Duurland in balbezit in wedstrijd REL – DIOK dd10-09-22
REL speler Rens Duurland in balbezit in wedstrijd REL – DIOK dd10-09-22 Foto: Ester Duurland, Rugbyclub Etten-Leur

Opstart seizoen ’22-’23 Rugbyclub Etten-Leur

Algemeen

ETTEN-LEUR - Rugbyclub Etten-Leur (REL) is afgelopen zaterdag officieel haar seizoen gestart. De middag was ingedeeld met een gezamenlijke jeugd training, een oefenwedstrijd van het oudste jeugd team en een BBQ voor de leden.

Komend weekend gaat de rugby competitie seizoen ’22-’23 starten.

U14, U16 en U18 teams zullen in de eerste fase van de competitie hun krachten met elkaar meten. Na deze 5 wedstrijden van de 1e fase zal de competitie heringedeeld worden.

De jeugd competitie in Rugby Nederland is ingedeeld in 3 fases. De reden van deze fases is om de teams met gelijkwaardige tegenstander in te delen.

Wedstrijd colts/U18: REL -vs- DIOK

DIOK (Doorzetten Is Onze Kracht) is een club uit Leiden waar hun 1e team in de landelijke Ere – klasse speelt. Het U18-team van DIOK is ingedeeld in één klasse hoger als het team van REL. De wedstrijd stond in het teken van een oefenwedstrijd van 4x 15 minuten. Gedurende de wedstrijd konden de teams hun spelers op verschillende posities opstellen, wat inzicht gaf voor de trainers waar de spelers goed of minder tot hun recht kwamen.

REL had het in de 1e kwart van de wedstrijd lastig. REL kwam voor (5-0) maar DIOK scoorde snel tegen met een try en conversie (5-7). In de 2e kwart kwam REL meer in de wedstrijd doordat DIOK niet scherp verdedigde en ruimte weggaf. Met 15-7 begon de 3e kwart. De DIOK spelers kregen de wedstrijd niet gekanteld door het felle verdedigen van REL. REL nam het rugbyspel over en kwam niet meer in de problemen.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 43-7.

Agenda voor het komende weekend:

Zaterdag 17 september

Cubs (U14) -vs- RC Eindhoven/Bokkenrijders; uitwedstrijd Eindhoven start 11:00uur

Junioren (U16) -vs- The Dukes; uitwedstrijd Den Bosch start 12:00uur

Colts (U18) -vs- Black OctoWasps; uitwedstrijd Uden start 13:00uur