Afbeelding
Foto: René Mensen

Afvalstokje weer op Munnikenheide College Etten-Leur

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Vanochtend kreeg Wethouder Ger de Weert het ‘afvalstokje’ overgedragen van collega wethouder Martijn Gijzen van de gemeente Rucphen. Samen met directeur van het Munnikenheide college Barbara Baelemans tekende De Weert daarna het convenant ‘Samen schoon naar school.’ 

Het is inmiddels een mooie traditie: gemeenten Etten-Leur en Rucphen wisselen elkaar af met het ondertekenen van het convenant met het Munnikenheide College, waarin het opruimen van zwerfvuil rond de school is vastgelegd. Het convenant gaat over het nemen van gezamenlijke verantwoordelijkheden om samen beter om te gaan met afval en zo een bijdrage te leveren aan een schone omgeving rondom scholen. Naast de ondertekening wordt ook een start gemaakt met het afvalproject ‘Afval is grondstof en geen zwerfvuil’ op het Munnikenheide College in Etten-Leur. Het Afvalproject is ontwikkeld door Jolanda Jochems en Ronald Reinhoudt waarbij zij ook de lessen en workshops verzorgen.

De ondertekening van het convenant houdt voor de gemeente Etten-Leur onder andere in dat zij aandacht besteden aan het schoonhouden van het openbaar gebied rondom scholen, jaarlijks materialen leveren waarmee het Munnikenheide College het zwerfvuil kan opruimen en zorgdragen voor het afvoeren van grof(rest)afval. De gemeente ondersteunt ook ook de diverse schoonmaakacties die door de school worden opgezet binnen het Afvalproject in leerjaren 1 en 2 van het Munnikenheide College. Dit project duurt tot eind maart 2023. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief