Afbeelding
Foto: Mary van Duuren

‘Mensen vinden het fijn als er geen tweede exemplaar van hun tas bestaat’

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Jeanine Rijnders is in 2014 begonnen met het ontwerpen van lederen tassen en accessoires. Elk stuk is uniek. De verscheidenheid van haar collectie is duidelijk zichtbaar tijdens de expositie van haar ontwerpen op de Open Atelier Route in Etten-Leur. 

Robuust leer, maar ook verschillende kleurrijke leersoorten zijn gebruikt in de tassen van Jeanine Rijnders. Naast haar opleiding in de techniek van creëren heeft ze een masterclass patronen en protoyping gevolgd, zodat ze nog meer kennis opdeed om de meest unieke tassen te ontwerpen en te vervaardigen.

“Mensen vinden het fijn als er geen tweede tas van hun exemplaar bestaat. Dat is de kracht van mijn collectie.” Dat elke tas individuele aandacht krijgt is te zien. “Het is vaak een puzzel om het juiste leer met de juiste fournituren, zoals gespen en sloten, te combineren. Ook de binnenvoering maak ik van leer, wat best bijzonder is.” Jeanine geniet ervan om wensen van klanten uit te werken. “Ze komen dan bij me langs en kiezen het leer en het bijpassende materiaal. Het is  best spannend om dit in een ontwerp terug te laten komen, maar het geeft dan ook heel veel voldoening als het slaagt.” 

Trots vertelt ze dat klanten achteraf wel eens foto’s sturen. “Een vrouw zat op een terrasje in St. Tropez. Ze stuurde mij een afbeelding van het door mij gemaakte tasje. Op tafel, naast een glaasje wijn. Dat vind ik dan mooi om te zien.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief