Afbeelding

Vrouwen van Nu realiseren social sofa om verbinding te vergroten

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR – Een jaar geleden onstond bij de Vrouwen van Nu afdeling Etten-Leur de wens om een social sofa te maken voor de gemeenschap. En nu is het zover het bankje is klaar en staat op een prachtige plek in het park bij Kloostergaard en hospice Marianahof. 

De social sofa is een betonnen bank die wordt voorzien van mozaïek, dat hebben de dames van Vrouwen van Nu gedaan. “De bankjes zijn bedacht om sociale verbondenheid tussen bewoners in een wijk te vergroten” vertelt Tonny Wennekes-van Poppel van Vrouwen van Nu. “Vooral in Midden- en Oost-Brabant zie je de bankjes veel. Dat is niet gek want het idee is ontstaan door Karin Bruers, afkomstig uit Tilburg. Zij wilde de sociale verkilling tegengaan en bedacht de Social Sofa.” 

Tonny: “Het plan voor de social sofa kreeg snel serieuze vormen. We hebben samen met Avoord een ontwerp gemaakt en zijn op zoek gegaan naar sponsors. Dankzij Rabobank West-Brabant Noord, Vrienden van Avoord, Vrienden van Hospice Marianahof en de Zusters Franciscanessen van Etten, waren er geen drempels meer om over te gaan tot het bestellen van de Social Sofa.”

De afgelopen maanden is er flink gewerkt om de social sofa zover te laten komen. Op zijn tijdelijk plekje bij het dierenparkje bij hospice Marianahof gingen meer dan 20 leden van de vereniging van Vrouwen van Nu in wisselende bezetting aan de slag. “Sommigen werkten vele uren per week aan de social sofa, ook tijdens de warme zomerdagen. In totaal is er zeker 750 uren aan gewerkt” vertelt Tonny. Tijdens die tijd deed de social sofa al zijn werk: vele bezoekers kwamen langs en spraken hun verwondering en enthousiasme uit, soms spontaan met koffie en koeken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief