tanken-foto-rainer-sturm-pixelio
tanken-foto-rainer-sturm-pixelio

Tankstationveiling: Bremberg aan de A58 blijft voor een koopje bij dezelfde eigenaar

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Tankstation Esso aan de A58 werd woensdag verhuurd tijdens een veiling van het Rijksvastgoedbedrijf. Via de veiling kunnen bedrijven het recht kopen om het terrein voor 15 jaar te huren van de rijksoverheid. 

Esso Bremberg aan de A58 is nu ook al in handen van Vissers Energy Group. Het bedrijf nam in 2014 twintig bemande Esso-vestigingen over maar Visser werkt ook samen met dealers en agenten. Het bedrijf betaalt om precies te zijn 4.115.000 euro voor de huur.

Toch ontvangt de overheid minder voor de geveilde locaties dat je zou verwachten. Als een tankstation nog niet eerder onder de hamer ging dan krijgt de rijksoverheid niks. Als de zittende huurder het hoogste bod doet wat in dit geval zo is, dan betaalt de huurder het verschil tussen het hoogste bod en het één na hoogste bod, met een maximum van 30 procent. De Bremberg was al van Vissers Energy Group, zij betalen daarom 1 miljoen aan de rijksoverheid.
 

Met het geboden bedrag lijkt het tankstation aan de A58 niet één van de meest populaire te zijn, voor Hazaldonk-West aan de A16 werd ruim 11,8 miljoen geboden. En Streepland aan de A16 bij Zevenbergschen Hoek werd voor ruim 15 miljoen geveild. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief