Afbeelding

Orgelconcert van Goghkerk

Algemeen

ETTEN-LEUR - Op zondag 23 oktober verzorgt de Orgelkring Jacobus Zeemans een bijzonder concert in de Van Goghkerk te Etten-Leur. Vanaf 15.00 uur zal Ignace Michiels (St. Salvatorskathedraal Brugge) het Jacobus Zeemansorgel bespelen en een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen.

Ignace Michiels (1963) studeerde orgel, piano en klavecimbel aan de Academie van Brugge (België). Hij verbeterde zijn talent als musicus met Robert Anderson aan de Southern Methodist University in Dallas, aan de Koninklijke Academie van Brussel bij Herman Verschraegen en bij Odile Pierre aan het Parijse Conservatoire National, waar hij de prestigieuze Prix d 'Excellence behaalde. Ignace Michiels is hoogleraar orgel aan de Faculteit Muziek van de Hogeschool Gent. Daarnaast doceert hij orgel aan het Conservatorium in Brugge en is titulair-organist van de Sint-Salvatorskathedraal in deze stad, waar hij het jaarlijkse internationale orgelfestival organiseert. Zijn uitgebreide repertoire omvat onder meer het hele orgeloeuvre van Bach, Franck, Mendelssohn en Dupré, de symfonieën van Widor en Vierne en de orgelsonates van Guilmant en Rheinberger.

Op 23 oktober zal Ignace Michiels werken ten gehore brengen van onder andere Henry Purcell, Girolamo Frescobaldi, Johann Sebastian Bach, Dietrich Buxtehude, Georg Böhm en Louis Vierne.

De Van Goghkerk bevindt zich op de Markt te Etten-Leur, naast het gemeentehuis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief