Leerlingen Het Kompas gehuldigd als verkeershelden

ETTEN-LEUR - De leerlingen van groep 6 van basisschool Het Kompas in Etten-Leur zijn gehuldigd tot helden van NUL verkeersdoden Brabant.


De kinderen van de school voor speciaal basisonderwijs komen uit de hele regio. Veel van hen komen met een busje of met de auto naar Het Kompas. Zeker nu er wegwerkzaamheden zijn aan de achterkant van de school, leidt dat nogal eens tot onveilige situaties.

Kaarten

Wijkagent Ton de Man: "Het staat hier al gauw vol, terwijl het eigenlijk niet eens mag. Kinderen moeten tussen al die auto’s door lopen of fietsen.” De Man bedacht daar samen met deze groep leerlingen iets op: ze deelden groene en rode kaarten uit. De groene als beloning voor goed verkeersgedrag, de rode als waarschuwing. “De kinderen hebben zelf teksten op de kaarten geschreven. Ze hebben het ontzettend goed gedaan.”

Medaille

De politieagent reikte op de school de officiële heldenmedaille uit mét bijbehorende oorkonde. Die is voor de hele klas. Omdat Ronaldo deze dag jarig was, had hij de eer om die in ontvangst te nemen. Voor alle leerlingen was er een gouden chocolademedaille, die door Ton de Man bij elke leerling officieel werd omgehangen. Volgens een van hen een mooiere medaille dan die van Kjeld Nuis op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang.

Bewustwording

De verkeersveiligheidscampagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’ wil dat elke weggebruiker stilstaat bij zijn of haar rol in het verkeer. Want veilig thuiskomen, dat wil iedereen. De provincie vraagt samen met haar partners aandacht voor bewustwording in het verkeer in Noord-Brabant: samen een steentje bijdragen aan het gezamenlijke einddoel: NUL verkeersdoden in Brabant. FOTO JANINE REICHGELT 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief