Resi Beentjes, Susanne Broeken, Anja Vernooij en Francy Derijck ontrollen de feestlinten. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Resi Beentjes, Susanne Broeken, Anja Vernooij en Francy Derijck ontrollen de feestlinten. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Brede school Sonate officieel geopend

ETTEN-LEUR – Woensdag keken ruim zeshonderd kinderen en hun leerkrachten toe hoe burgemeester Miranda de Vries een symbolische sleutel overhandigde aan de vier bestuurders van basisscholen 't Carillon, De Klankhof, Het Kompas en kindercentrum Belle Fleur. Hiermee was de Sonate, de achtste en laatste brede school in Etten-Leur,  officieel geopend.


Het werd een feestelijk moment waarbij de kinderen luidkeels het door Harry Hendriks gecomponeerde schoollied 'Sonate' zongen. Na de overhandiging van de sleutel was het officiële moment nog niet voorbij. De vier leidinggevende vrouwen knoopten de linten in de kleuren van de vier instellingen van de balustrade los, waarna zij op de grond werden opgevangen door kinderen en burgemeester de Vries. Zij legden er een stevige knoop in en op dat moment waren scholen en kindercentrum officieel aan elkaar verbonden. Met een knal, confetti en een luid gejuich werd dat nog eens extra bevestigd.

Identiteit

Susanne Broeken is sinds drie jaar directeur van De Klankhof. "We zouden de éérste brede school in Etten-Leur worden, maar werden de laatste en daar zijn we blij mee. Drie jaar zijn we bezig geweest. We hebben onze wensen op tafel gelegd en er werd door de architect goed naar ons geluisterd. Wij hebben gekozen voor grote lokalen en smalle gangen. Dat hoort bij onze visie 'alles gebeurt in de klas.' En samen met onze kleurstelling, lichtgroen, konden we zo onze eigen identiteit behouden."

Samenwerking

Resi Beentjes, de manager van kindercentrum Belle Fleur, is eveneens in haar nopjes. "We hadden een heel goede samenwerking. Wij vonden een centrale ligging belangrijk want je dient de hele school, en er is naar ons geluisterd. Fuchsia was altijd onze huisstijl maar hier hebben we gekozen voor zachtroze. In de voorbereidingstijd was de samenwerking met de scholen super, heel bijzonder. Je bouwt zo een band op."

Kippenvel

Wesley Vervaart is de beheerder van het gebouw. Hij was het die in de vakantie de voorbereidende werkzaamheden coördineerde en ervoor zorgde dat alles in goede banen werd geleid. "Het is een heel goed gebouw" zegt hij niet zonder trots. Directeur van Het Kompas Francy Derijck had een kippenvel momentje toen zij samen met haar collega's het openingsceremonieel verrichtte en alle kinderen het schoollied hoorde zingen. "Het bruist weer, we hebben een school. Eerst was het gewoon een gebouw, toen werd het een mooie school." Zij trakteerde haar kinderen op tompoucejes met het Sonate logo. Daarnaast werden er badeendjes uitgedeeld met de tekst 'Je bent er eentje van Sonate.'

Modern

Basisschool leraar Ton van Giels is al 43 jaar verbonden aan 't Carillon. "Ik werkte vrijwel vanaf het begin in de school aan de Triangeldreef. Ik voel me hier nu al reuze thuis, heb het oude gebouw geen moment gemist. Allemaal nieuwe spullen, modern, laptopjes voor de kinderen en digiborden. We waren eigenlijk al een half jaar aan het verhuizen. Wat je niet meer nodig had meteen inpakken. We werden in de afgelopen jaren voortdurend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen door de directie (Anja Vernooij red.) en waar mogelijk mochten we als team meebeslissen. Wij hanteren als school de Daltonmethode. Wij hebben daardoor minder behoefte aan grote klaslokalen en hebben gekozen voor bredere gangen waardoor kinderen met hun 'maatjes' ook in hoekjes in de gangen kunnen werken, 'duo werken' noemen we dat." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief