Foto: Frans van der Bom

Heemkundekring staat stil bij 75 jaar Bevrijding

ETTEN-LEUR - Heemkundekring Jan uten Houte staat dit jaar stil bij het feit dat Etten-Leur 75 jaar geleden is bevrijd. Vrijwilligers werken al maanden om deze gebeurtenissen de komende tijd onder de aandacht van de bevolking te brengen.


Een speciaal comité dat bestaat uit personen met grote interesse voor de Tweede Wereldoorlog organiseert dit jaar verschillende activiteiten. De heemkundekring wil de bevrijding van Etten-Leur namelijk groot uitdragen. Inwoners van Etten-Leur kunnen daaraan meehelpen.

Spannende momenten

De heemkundekring zoekt mensen die nog kunnen vertellen over spannende momenten uit de Tweede Wereldoorlog. "Misschien herinneren ze het zichzelf of beschikken ze over verhalen die verteld zijn voor hun ouders", meldt Jan uten Houte. De gedenkwaardige gebeurtenissen worden gebundeld in een boek over Etten-Leurse oorlogsverhalen.

Spullen van toen

Daarnaast kunnen de vrijwilligers ook nog spullen gebruiken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog: "Hierbij denken we aan foto's, hulzen, steunbonnen, kranten en militaire zaken." Wie wil vertellen over de oorlog of beschikt over spullen kan contact opnemen met de heemkundekring. Contact opnemen met de heemkundekring kan via info@janutenhoute.nl of 076-5034244. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief