Niet iedereen blijkt daadwerkelijk op een opgegeven adres te wonen. ARCHIEFFOTO
Niet iedereen blijkt daadwerkelijk op een opgegeven adres te wonen. ARCHIEFFOTO (Foto: )

Gemeente controleert intensief op adresfraude

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur zet de komende maanden in op het bestrijden van adresfraude en het tegengaan van onveilige woonsituaties.


De controles worden uitgevoerd in samenwerking met het UWV, de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de politie. De afgelopen tijd vonden vijftien inspecties plaats. Daarbij trok de gemeente meerdere onjuistheden in de Gemeentelijke Basisregistratie Personen recht.

Het gaat bijvoorbeeld om personen die op een adres staan ingeschreven, maar in werkelijkheid ergens wonen. In acht gevallen is onderzoek opgestart naar verdacht gebruik van uitkeringen en toeslagen. De controles bij woningen brachten ook schrijnende zaken aan het licht. Zo zijn signalen doorgegeven aan instanties over een persoon die in psychische nood verkeerde en over een jong kind dat werd geconfronteerd met drugsgebruik. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief