Foto: Peter Braakmann/Gemeente Halderberge

Jan Paantjens waarschijnlijk langer wethouder

ETTEN-LEUR - Jan Paantjens blijft waarschijnlijk nog vier maanden langer aan als wethouder van de gemeente Etten-Leur. Hij vervangt op dit moment bestuurder Jan van Hal, maar die blijkt langer de tijd nodig te hebben om te herstellen van een beroerte. Sindsdien zit Paantjens tijdelijk in het zadel.


Dat doet Paantjens tot volle tevredenheid van het CDA Etten-Leur. Die wil hem dan ook graag opnieuw voordragen voor het tijdelijk wethouderschap. "Volgens de gemeentewet kan een waarnemend wethouder voor maximaal vier maanden worden aangesteld. Dat kan maximaal twee keer worden verlengd. Van deze verlengingstijd maken wij nu gebruik. Wij stellen de gemeenteraad dan ook voor om de vervanging van Jan Paantjens nog een periode van vier maanden voort te zetten", licht CDA-fractievoorzitter Ronnie Buiks toe.

Ervaren wethouder

Het is een bewuste keuze voor het CDA om het werk van Van Hal niet te verdelen over de twee andere wethouders. Sinds vorig jaar vormen de christendemocraten een coalitie met het APB en de VVD. Zij leveren ieder één wethouder. Het APB en de VVD brachten twee nieuwe bestuurders in: Kees van Aert en Martin van der Bijl. Zij konden daarbij leunen op de ervaring van CDA-wethouder Jan van Hal. Die bekleedt dit ambt in Etten-Leur al sinds 2008. "Van Hal viel helaas een paar maanden na de start uit. We vonden het belangrijk voor de continuïteit dat er een vervanger aan de slag ging", vertelt Buiks.

Keuze

De keuze voor een vervanger viel daarbij al snel op Jan Paantjens. Hij was van 2007 tot 2018 wethouder en locoburgemeester in buurgemeente Halderberge. In de zomer vertrok hij als bestuurder om het wat rustiger aan te gaan. In september vroeg het CDA Etten-Leur hem of hij niet tijdelijk de post van Jan van Hal wilde overnemen. Daar zei hij geen nee tegen. Volgens Ronnie Buiks hoort zijn partij alleen maar positieve geluiden over Paantjens.

 

Revalidatie

De revalidatie van Jan van Hal verloopt volgens schema. Medici zijn optimistisch over zijn vooruitzicht op herstel. Het is echter nog te vroeg voor Van Hal om zijn werkzaamheden nu al terug op te pakken. "Ik zou dolgraag weer aan de slag willen. Als ik echter goed luister naar de adviezen van de artsen en de mensen om me heen, hoor ik geluiden dat nog even geduld hebben verstandig zou zijn. Als ik eerlijk naar mezelf ben, denk ik dat ze gelijk hebben. Hoe graag ik ook weer in de gemeente aan het werk wil", laat Van Hal weten. Overigens gaat wethouder Van Hal op 1 januari 2020 met pensioen. Het CDA komt dan met een opvolger. Het is niet de bedoeling dat Jan Paantjens dan definitief de de plek van Van Hal opvult. "We zoeken binnen onze eigen gelederen naar een kandidaat", besluit Buiks. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief