Foto: Within Tension

Derde benefietfestival Rock for A-T in Nieuwe Nobelaer

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 16 februari organiseert Edwin van den Ouweland uit Etten-Leur voor de derde maal een benefietavond om geld in te zamelen voor de Twanfoundation. Poppodium Popel is ook dit jaar weer door hem betrokken bij de organisatie.


Onder de nieuwe naam Rock for A-T zijn drie bands uitgenodigd die belangeloos een set komen spelen in de kleine zaal van de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Het geld wat ingezameld wordt gaat naar de Twanfoundation die op hun beurt weer geld inzamelt voor onderzoek naar de zeldzame kinderziekte Ataxia Telangiectasia, ook wel A-T genoemd. In Nederland lijden zo'n 15 kinderen aan deze slopende ziekte.

Vaak komen zij op jong volwassen leeftijd te overlijden. Om genezing van deze ziekte in de toekomst misschien mogelijk te maken zijn er veel onderzoeken nodig die helaas ook veel geld kosten. Met dit benefietfestival wil de organisatie hieraan een steentje bijdragen.

Within Tension

Momenteel tourt de Nederlandse band Within Temptation met hun nieuwe album door Europa. Within Tension is een Within Temptation Tribute band uit omgeving Eindhoven.De mannen en vrouw van de band In-Tension spelen sinds begin 2014 het repertoire van deze wereldwijd bekende Female Fronted Metal band.

De unieke zangstem van zangeres Noor van de Voort is haast niet te onderscheiden van het origineel. Met een professionele spetterende live show maken ze van elk optreden een waar gotisch feest. Alle bekende nummers uit de beginperiode zoals 'Mother Earth' en 'Icequeen' komen aan bod maar ook latere hits zoals 'Faster' en 'What have you done' worden met groot enthousiasme gespeeld.

Razassa

Razassa komt met één doel naar Etten-Leur. De Nieuwe Nobelaer moet gaan trillen op zijn grondvesten. Keihard-gasgeven-en-naar-de-tering-gaan-Hardrock, recht uit Eindhoven Rockcity. De band heeft dan ook voorprogramma's gedraaid van onder andere: Peter Pan Speedrock en Death Alley. Het gaat bij deze mannen maar om één ding: Keihard losgaan.

The Pinheads

De vijf topmuzikanten van The Pinheads spelen met volledige overgave, op technisch hoog niveau en met een hoog entertainmentgehalte stevige tijdloze Rock, vanaf de 70's, via de 80's en 90's tot en met de 00's en hedendaagse Rock. Classics komen absoluut voorbij, maar de brede smaak van de muzikanten laat ook ruimte voor uitstapjes.

Verrassingen zijn dan ook geen uitzondering in de dampende, rauwe, vuige, rockset. Door deze unieke opbouw van de set is er plaats voor ZZ Top of AC/DC, maar ook voor Foo Fighters, Limp Bizkit of Rammstein, en alles wat daartussen zit.

De voorverkoop is reeds begonnen via de Facebookpagina Rock For A-T. Daar vindt je ook meer informatie over dit benefiet festival. Kaarten kosten €12,50 excl.servicekosten. Aan de zaal kosten op 16 februari de kaarten €15,-. De zaal gaat open om 19.15 en de eerste band zal omstreeks 19.45 uur beginnen.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief