De gemeente gaat een verkeerstelling houden in de Prealle.
De gemeente gaat een verkeerstelling houden in de Prealle. (Foto: Jack Konings)

Gemeente: 'Geen signalen over verkeersonveiligheid Prealle'

ETTEN-LEUR - Bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur zijn geen klachten bekend over onveilige verkeerssituaties bij de Prealle in de wijk Grauwe Polder.


De partij Ons Etten-Leur had aan de bel getrokken, omdat er volgens bewoners te hard zou worden gereden. Bestuurders zouden de maximumsnelheid van dertig kilometer per uur aan hun laars lappen. Daarnaast rijden er ook vrachtwagens van en naar de Lidl. Volgens Ons Etten-Leur zijn er daarom afremmende maatregelen nodig. Die zouden ook zijn beloofd aan de omwonenden.

Volgens het college is daar geen sprake van, omdat het laden en lossen van vrachtwagens bij de Lidl veilig aan de Vedelring plaatsvindt. Er is contact gezocht met de gebruikers van Brede school Sonate en de wijkagent. Zij hebben geen toename van verkeersdrukte geconstateerd. Voor de zekerheid komt er dit voorjaar wel een verkeerstelling in de Prealle. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief