Burgemeester Miranda de Vries kwam het diamanten paar uiteraard feliciteren. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Burgemeester Miranda de Vries kwam het diamanten paar uiteraard feliciteren. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Cor en Wim Meeuwissen vieren diamanten huwelijk

ETTEN-LEUR – "Geven en nemen" zeggen Cor en Wim Meeuwissen "maar af en toe wel lekker bekvechten en het dan goed maken." Zo hou je een gelukkig huwelijk en zij kunnen het weten want zij vieren op 20 april hun diamanten bruiloft. Twee mensen met een nuchtere kijk op het leven, een grote dosis humor en maatschappelijke betrokkenheid.


Nu eens geen ontmoeting op de kermis of tijdens het dansen, wat vijfenzestig jaar geleden heel gewoon was, maar op het sportveld. Cor Poppelaars, de oudste van negen kinderen, stapte in Princenhage op haar fiets en peddelde naar Roosendaal. Daar op het Redband terrein was er sportdag. De Interkring finales van de afdelingen van de RKJB, oftewel de Rooms-Katholieke Jonge Boerenstand, en de Rooms-Katholieke Boerinnenbond.

Haantjes

Wim, de middelste van tien kinderen, was een dagje weg van het boerenbedrijf van zijn ouders aan de Hoge Bremberg. "We waren supporter, en we gingen daar kijken. Iets anders was er niet te doen voor ons" ginnegapt Cor tussendoor. Wim herinnert zich: "Het was 28 augustus 1954. Wij liepen in pak en stropdas, ik weet het nog als de dag van gisteren. We waren wat aan het stoeien, haantjes gedrag, en mijn vrienden gooiden me van de dijk in de struiken." Ze liepen elkaar tegen het lijf en Wim was meteen verkocht. "Ik vond het toen een mooie meid en dat vind ik nu nog." Voor Cor was het nog geen liefde op het eerste gezicht "hij ging eigenlijk wel" lacht ze.

Bloemencorso

Ze waren zeventien, ze hadden lol, fietsten gezamenlijk naar huis en maakten een afspraakje om naar het bloemencorso in Zundert te gaan. Maar Cor was er niet een week later bij de pomp van de Haagse Markt in Princenhage. "Er was niemand" zegt Wim "en ge kunt toch niet blijven wachten." Ook hij zette koers naar Zundert en wonder boven wonder kwamen ze elkaar daar weer tegen, op straat "want we hadden geen geld om de kroeg in te gaan."

Genieten

Op 20 april 1959 werd er getrouwd. Cor en Wim namen het gemengde bedrijf van vader en moeder Meeuwissen over. Het vee werd al snel weggedaan en er werd gespecialiseerd in tuinbouw. Hun drie kinderen werden geboren en na veertig jaar hard werken was het mooi geweest. Het werd tijd voor plezier en een ander huis. "We hebben alleen maar genoten" vertelt Cor. We hebben diverse reizen naar Canada gemaakt, naar de twee broers van Wim. We fietsten veel of namen de trein om ergens te gaan wandelen. En we hadden de dagjes uit met de kleinkinderen." Zij hebben er zes en het eerste achterkleinkind is op komst.

Onderscheiding

In 2007 ontving Wim Meeuwissen (82) de koninklijke onderscheiding lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn vele verdiensten als vrijwilliger. Ook Cor droeg haar steentje bij als vrijwilliger. Zij was jarenlang penningmeester van de Katholieke Vrouwen Organisatie Liesbos.

Feest

Op 20 april wordt hun diamanten bruiloft gevierd. Lekker uit eten met het hele gezin. Op zondag, de dag dat er zestig jaar geleden in de kerk werd getrouwd, volgt een rustdag en op maandag de uitgebreide receptie voor familie en vrienden. Het echtpaar heeft een hechte band met zijn gezin. "Ze hebben altijd kunnen doen en laten wat ze zelf wilden. Gewoon jezelf zijn, je eigen ding doen. Anders zit er weer moeten achter. Iedereen heeft recht op zijn eigen keuzes!" Aldus de wijze woorden van Wim Meeuwissen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief