Open dag bij historische begraafplaats Petruskerk

ETTEN-LEUR - Dit jaar is de begraafplaats van de Petruskerk aan de Lange Brugstraat op zaterdag 8 van 10.00-16.00 uur en maandag 10 juni van 13.00-17.00 uur in het kader van de Open Begraafplaatsen-weekend te bezoeken.


Diverse deskundige rondleiders geven uitleg over de begraafplaats die al meer dan tweehonderd jaar bestaat. Ook is de Petruskerk in het kader van de 'Open Kerkendag' geopend op zaterdag 8 juni van 09.00-17.00 uur en op maandag van 13.00-17.00 uur. Ook hier zijn deskundigen aanwezig om uitleg over de Petruskerk te geven. Men kan achter in de kerk een bakske doen en het boek 'De Begraafplaatsen van Etten-Leur' alsmede 'De Geschiedenis van de Leurse parochie H. Petrus' in de boekenstand van de Heemkundekring Jan uten Houte kopen.

Bijna honderd jaar voor de bouw van de Petruskerk was er al een klein kerkhof op het oostelijk gedeelte van het huidige kerkhof. De Petruskerk werd in 1889 gebouwd. Daarmee werd ook de huidige begraafplaats definitief ingericht. Op de begraafplaats zijn dan ook diverse oude grafmonumenten te bezichtigen. Het kruisbeeld op de Calvarieberg is van 1881. In 2017 werd het gedenkmonument 'Het lege Nest' geplaatst als herinnering aan vroeg verloren kinderen. Een historische begraafplaats van meer dan 200 jaar oud. In de Petruskerk wordt een video en foto's over de historie van de Petruskerk getoond. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief