Frank Vrolijk nieuwe wethouder voor VVD in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Frank Vrolijk is door de VVD Etten-Leur voorgedragen als nieuwe wethouder. Hij neemt daarmee de plaats in van Martin van der Bijl, die tot de raadsvergadering in september de functie van wethouder blijft vervullen.


Van der Bijl besloot het besluit afscheid te nemen als wethouder vanwege zijn relatie met een communicatie-adviseur van de gemeente Etten-Leur. Hij gaf toen aan dat het een moeilijke beslissing was. "Ik heb me de afgelopen twaalf jaar met veel plezier en vol overgave ingezet voor Etten-Leur en haar inwoners. Maar ik kies op dit moment voor mijn relatie en onze toekomst samen."

Verbinding

Zijn opvolger, Frank Vrolijk (65), is sinds 2010 raadslid voor de VVD Etten-Leur en tot voor kort directeur van Kies Uw Accountant B.V. "Ik vind het een mooie kans om de inwoners van Etten-Leur nu vanuit de rol van collegelid te bedienen", aldus Vrolijk. "In de diverse rollen die ik in het maatschappelijk veld heb mogen bekleden, heb ik ervaren hoe belangrijk het is de verbinding met elkaar aan te gaan. De komende periode staat een aantal uitdagingen op het programma die de toekomst van Etten-Leur mede bepalen. Ik ga deze uitdagingen graag aan in samenwerking met de collega's in het college, de gemeenteraad, de ambtelijke organisatie én onze inwoners."

Achtergrond

Als de gemeenteraad instemt met de benoeming van Vrolijk, neemt burgerlid Patricia van Baal-Pauwels zijn raadszetel over. Het fractievoorzitterschap komt in handen van Edgar de Jager. "We zijn blij dat we met Frank Vrolijk een ervaren bestuurder hebben gevonden die zijn rol in het college van burgemeester en wethouders naar behoren kan invullen", meldt De Jager. "Ook zijn achtergrond op het gebied van interne beheersing is voor de VVD belangrijk."

Mura Kuijpers
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief