Peter Sagan.
Peter Sagan. (Foto: Petra Huijsmans)

Groene trui Peter Sagan en Steven Kruijswijk ingevlogen voor profronde van Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Net als twee jaar geleden moet er een vliegtuig aan te pas komen om een aantal renners tijdig aan de start te krijgen van de TechnoGroup profwielerronde in Etten-Leur op zondag 18 augustus. Dat heeft voorzitter Ronnie Buiks namens de organisatie donderdagmiddag bekendgemaakt.


Groene trui Peter Sagan, die exclusief zijn opwachting maakt in Etten-Leur, en Steven Kruijswijk (derde op het eindpodium in de Tour de France), worden die zondagochtend in hun woonplaats Monaco opgehaald met een privévliegtuig. Het toestel stijgt op vanaf Breda International Airport - voorheen Seppe - in Bosschenhoofd en keert daar enkele uren later met de twee coureurs aan boord weer terug.

Twee jaar geleden haalde de organisatie op de dag van de koers ook al Tour de France-winnaar Chris Froome en zijn toenmalige knecht Mikel Landa op met een privéjet vanaf Schiphol (zie video hieronder). Het tweetal had een dag eerder meegedaan aan een wielerkoers in Astana, de hoofdstad van Kazachstan. Met een andere privéjet werd die dag ook nog een derde renner, Warren Barquil, ingevlogen op Breda International Airport.

Verder is het voor 99,9 procent zeker, zo maakte Ronnie Buiks donderdag duidelijk, dat de Ecuadoriaan Richard Carapaz als winnaar van de Giro d'Italia naar Etten-Leur komt in zijn roze trui. De organisatie hoopt verder een dezer dagen nog twee grote namen aan het rennersveld toe te voegen. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief