Afbeelding
Foto: Guido de Meyer

Gele trui Egan Bernal en oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk prikken een vorkje mee voor het goede doel

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Egan Bernal, de Colombiaanse winnaar van de Tour de France van dit jaar, en oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk zijn zaterdag 17 augustus te gast bij een benefietdiner voor het goede doel in Etten-Leur.

Bij sterrenrestaurant De Zwaan prikken ze een vorkje mee, samen met zo'n 60 andere gasten. Een deel van de opbrengst van de avond gaat naar Bike Ride 4 ALS van de uit Terheijden afkomstige Robbert Rasenberg. Hij fietste onlangs in 33 dagen van Terheijden naar Genua en haalde daarmee bijna 3.500 euro op. Een bijzondere prestatie omdat Rasenberg in april van dit jaar te horen heeft gekregen dat hij een neuromusclelaire aandoening heeft. Daarom is hij helaas genoodzaakt om te stoppen met zijn eigen wielercarrière. ALS is ook een neuromusculaire ziekte.

De avond in De Zwaan wordt georganiseerd door de TechnoGroup, hoofdsponsor van de profwielerronde in Etten-Leur, die een dag later wordt gehouden. Hierin maken naast Bernal onder andere Peter Sagan, Steven Kruijswijk, Giro-winnaar Richard Carapaz, Europees kampioen Elia Viviani en Bauke Mollema hun opwachting. Bernal werd maandagavond door de organisatie van de profronde vastgelegd. Hij arriveert zaterdag vanuit Colombia in Nederland. 

Joop Zoetemelk rijdt een koppelwedstrijd met drie andere oud-profs: Steven Rooks, Peter Winnen en Jean-Paul van Poppel.

Voor de selfie- en handtekeningenjagers: de verwachting is dat Bernal tussen 18.00 en 19.00 uur bij De Zwaan aankomt.

Lees hier ook het verhaal van Robbert Rasenberg over zijn Bike Ride 4 ALS.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief