Afbeelding

Selfie- en handtekeningenjagers opgelet: Tourwinnaar Egan Bernal deze zaterdag al in Etten-Leur

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Egan Bernal, de Colombiaanse winnaar van de Tour de France van dit jaar, maakt zondag zijn opwachting in de profwielerronde van Etten-Leur, maar arriveert zaterdag aan het eind van de middag al in de gemeente.

Samen met oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk is hij te gast bij een benefietdiner voor het goede doel in sterrenrestaurant De Zwaan. Een deel van de opbrengst van de avond gaat namelijk naar Bike Ride 4 ALS van de uit Terheijden afkomstige Robbert Rasenberg. Hij fietste onlangs in 33 dagen van Terheijden naar Genua en haalde daarmee bijna 3.500 euro op. Een bijzondere prestatie omdat Rasenberg in april van dit jaar te horen heeft gekregen dat hij een neuromusclelaire aandoening heeft. Daarom is hij helaas genoodzaakt om te stoppen met zijn eigen wielercarrière. ALS is ook een neuromusculaire ziekte.

Egan Bernal wordt zaterdag tussen 18.00 en 19.00 uur bij De Zwaan verwacht. Daaraan voorafgaand bestaat de mogelijkheid om een selfie of een handtekening van de winnaar van de gele trui te scoren. Daarvoor worden door de TechnoGroup, hoofdsponsor van de profwielerronde in Etten-Leur, zelfs speciale handtekeningenkaarten uitgedeeld. 

Zondag maken naast Bernal onder andere groene trui Peter Sagan, Steven Kruijswijk (nummer 3 uit de Tour de France), Giro-winnaar Richard Carapaz, Europees kampioen Elia Viviani en Bauke Mollema hun opwachting in de profronde. 

Het programma ziet er zondag als volgt uit:

10.30 uur: Prominentenwedstrijd 

11.05 uur: Decathlon dikkebandenrace categorie 1 

11.20 uur: Decathlon dikkebandenrace categorie 2 

11.50 uur: Decathlon dikkebandenrace categorie 3 

12.10 uur: 75 meter loopfietswedstrijd 

12.30 uur: Koppeltijdrit oud beroepsrenners 

13.05 uur: Voorstellen profs op huldigingspodium

13.30 uur: Tijdrit profs

14.10 uur: Rit in lijn profs 

15.30 uur: Dameswedstrijd 

17.00 uur: Puntenwedstrijd profs 

18.15 uur: Huldiging totaalklassement profs



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief