Jan van Iersel is coördinator van de werkgroep met betrekking tot de Huurdersdag.
Jan van Iersel is coördinator van de werkgroep met betrekking tot de Huurdersdag. (Foto: Peter Houtepen)

Huurdersdag met als thema 'Veilig Wonen'

ETTEN-LEUR - De HuurdersBelangenVereniging (HBV) Etten-Leur organiseert op zaterdag 7 september een Huurdersdag met als thema 'Veilig Wonen'. De dag is speciaal voor alle huurders in Etten-Leur van woningcorporatie Alwel, ongeacht of ze nu al wel of niet lid zijn van de HBV.


Volgens Jan van Iersel is het de eerste keer dat zo'n dag wordt georganiseerd. Van Iersel is lid van de Huurdersraad van de HBV en coördinator van de werkgroep met betrekking tot deze Huurdersdag.

Gesprekspartner

Sinds 1996 komt de HBV op voor de belangen van de huurders. Tot voor enkele jaren geleden van de Woonstichting Etten-Leur en na de naamswijziging van de corporatie van Alwel. "De HBV bestaat inderdaad al bijna 25 jaar, maar vanaf 2015 zijn we ook officiële gesprekspartner geworden tussen Alwel en de gemeente. Voor die tijd bracht de HBV alleen maar advies uit", legt Van Iersel uit. "We zijn nu meer een tussenpersoon van de huurders naar de wooncorporatie en de gemeente toe."

Inschrijven

Ondanks het reeds jarenlange bestaan van de HBV is van de circa 5.500 Alwel-huurders in Etten-Leur maar zo'n 10 procent lid. "Dat is ook zeker een van de redenen om deze dag te organiseren. Natuurlijk hopen we op deze dag nieuwe leden te mogen inschrijven."

Marktvorm

In het Huurdershuis aan de Liesbosweg 40 (ingang Emmlaan) zijn op 7 september, naast de HBV zelf, vertegenwoordigers van onder andere Alwel, de gemeente, Centrum voor Wonen, Surplus, GGz Breburg, de brandweer en de politie aanwezig om - in een soort van marktvorm - vragen te beantwoorden van bezoekers in het kader van het thema 'Veilig Wonen'. De Woonbond geeft informatie over duurzaamheid, een hot item vandaag de dag. "Hier op de parkeerplaats zetten we een grote tent weg en er komt ook een speciale hoek waar kinderen mee kunnen doen aan een kleurwedstrijd, ballonnen kunnen vouwen en geschminkt kunnen worden."

Logo

De Huurdersdag begint om 13.00 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur. Aan het begin van de middag wordt door wethouder Martin van der Bijl eerst het nieuwe logo van de HBV gepresenteerd en in een van de aanwezige vlaggenmasten gehesen. Van Iersel: "Op dit moment wordt ook gewerkt aan een nieuwe website. Die gaat binnenkort ook de lucht in."

Vanwege de geringe parkeeraccommodatie luidt wel het advies van de coördinator van de werkgroep om, zeker bij mooi weer, te voet of met de fiets te komen. En voor mensen die toch met de auto komen: er zijn door de HBV twee verkeersregelaars ingehuurd.

Inloopspreekuur

Wilt u op een andere manier kennis maken met de HBV of heeft u een klacht? Elke eerste donderdag van de maand houdt de werkgroep Huurdershulp een inloopspreekuur van 13.30 tot 15.00 uur. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

webdeveloper

Almkerk

ADL-assistenten

Bergen op Zoom Bergseplaat

Beleidsadviseur

Putte

Diverse functies

MIll

W-monteur

Moerdijk

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief