Restauranthouders en culinaire ondernemers maken de mooiste gerechtjes voor de bezoekers klaar. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN
Restauranthouders en culinaire ondernemers maken de mooiste gerechtjes voor de bezoekers klaar. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN Foto: Stella Marijnissen

Heerlijk eten met optredens op Lekker Etten-Leur

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Over goed anderhalve week is het weer zover. Dan vindt op initiatief van JCI Etten-Leur de uitreiking van de Beste Ondernemers Visie-trofee plaats. De uitreiking van deze BOV-trofee gaat vooraf aan het culinaire evenement Lekker Etten-Leur.

Thema van de trofee dit jaar is de beste franchise ondernemer. Voor deze bokaal zijn drie kandidaten in de race, die de afgelopen weken uitgebreid zijn voorgesteld in de Etten-Leurse Bode. Het gaat om Brownies&downieS, Praxis en Miss Troubleshooter. Op vrijdagmiddag 6 september is het Lekker Etten-Leur-terrein 's middags exclusief gereserveerd voor de uitreiking van deze BOV-trofee. De gedane nominaties alsook de benoeming van de uiteindelijke winnaar is in handen van een vakkundige, onafhankelijke jury

Vernieuwd

De ontvangst van genodigden voor het BOV-netwerkevent vindt plaats om 16.30 uur, waarna een uurtje later de vernieuwde uitreiking van de JCI BOV-trofee aanvangt. Aansluitend is er volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje ondernemers uit Etten-Leur en omstreken te ontmoeten. Vanaf 19.00 uur is iedereen die dat wil welkom.

Decor

De Moeierboom, het Oude Raadhuis en de kop van de Markt vormen ook dit jaar tijdens het eerste weekend van september weer het decor voor Lekker Etten-Leur. Restauranthouders en culinaire ondernemers maken op vrijdag en zaterdag ter plekke hun mooiste gerechtjes voor de bezoekers klaar. Ondertussen bestaat daarbij de mogelijkheid om gezellig bij te kletsen met oude bekenden, nieuwe mensen te ontmoeten, en te genieten van heerlijk eten, muziek en optredens.

Podium

Op vrijdag speelt tot 20.00 uur Jazz'n'zo klassieke jazz van weleer, en van 20.45 uur tot middernacht betreden De Bijtels het podium. Zij spelen de grootste hits en de leukste feestmuziek en coveren hits van Guus Meeuwis tot Rage Against the Machine en alles wat daar tussenin zit.

Kinderentertainment

Op zaterdag 7 september is er zoals de laatste jaren gebruikelijk van 16.00 tot 19.00 uur kinderentertainment verzorgd door theatergroep Max Mini inclusief springkussen, ijs en pannenkoeken. Tijdens het avondprogramma speelt van 20.30 uur tot middernacht de coverformatie Agogo. Gewapend met een zeer breed repertoire vol dance classics en de meest actuele partyhits, spelen zij drie energieke sets gevuld met gave medleys en coole danspasjes.

Moeierboompke

De entree van Lekker Etten-Leur is beide dagen helemaal gratis. Hapjes en drankjes moeten weer betaald worden met de zogeheten 'Moeierboompkes', die aan de kassa op het festivalplein te koop zijn. Van iedere verkochte munt wordt een gedeelte afgedragen aan lokale goede doelen, die later bekendgemaakt worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief