Afbeelding
Archieffoto: Stella Marijnissen

Kleine veranderingen bij Van Oers Marathon Brabant

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Nog ruim een week en dan klinken in het centrum van Etten-Leur de diverse startschoten in het kader van het programma van de Van Oers Marathon Brabant.

Nadat vorig jaar het dagprogramma flink werd gewijzigd, zijn er dit jaar nog enkele veranderingen. Zo beginnen alle afstanden op zondag 27 oktober een half uurtje later ten opzichte van 2018. Dat gebeurt mede om meer tijd te hebben om het parcours goed op te bouwen. Verder is de Familieloop verplaatst naar het einde van de middag, om 16.00 uur. "Zo valt deze loop niet gelijk met andere afstanden en krijgen de kinderen én hun meelopende ouders, opa's en oma's de aandacht die ze verdienen", aldus voorzitter Ed Sligchers.

Een andere verandering is dat inschrijven tot een half uur voor de start van elke afstand mogelijk is. Maar let op: alleen digitaal. De enige uitzondering vormt de al genoemde Familieloop. Hiervoor kunnen deelnemers zich bij een speciaal standje op de Markt inschrijven.

Ambitie

Toen Ed Sligchers vorig jaar als voorzitter aantrad, sprak hij de ambitie uit om van de Van Oers Marathon Brabant een breder sportevenement te maken. "Een studente van de BUAS in Breda heeft dat voor ons onderzocht en een speciale werkgroep is zich aan het oriënteren op de mogelijkheden. Hoogstwaarschijnlijk komt er volgend jaar een nieuw programma-onderdeel dat iets met wandelen te maken heeft. Maar hoe dat er precies uit gaat zien, is nog niet bekend."

Vrijwilligers

Sligchers kijkt uit naar een mooie editie van de Van Oers Marathon Brabant. "Mede dankzij onze vrijwilligers gaan we weer een prachtig evenement neerzetten. Maar nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk altijd welkom. Er zijn veel verschillende taken die je kunt uitvoeren, bijvoorbeeld het afzetten van de weg of startnummers verdelen op het inschrijfbureau."

Programma

10.30 uur: Thetford 10 km loop en Bedrijvenloop 10 km

10.45 uur: Hele marathon

12.00 uur: 5 km prestatieloop en Bedrijvenloop 5 km

12.45 uur: IBiZZ halve marathon en Bedrijvenloop halve marathon

16.00 uur: Modoc Familieloop (om 15.40 uur verzamelen bij de Moeierboom voor de warming up van 15.45 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief