Afbeelding

DIO Heren 1 winnen allerlaatste wedstrijd in oude zwembad

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag was de dag daar: de allerlaatste thuiswedstrijd voor waterpolo team DIO Heren 1 in het oude vertrouwde zwembad “De Banakker”.

Op bezoek kwam Z&PC Nuenen voor de returnwedstrijd, alwaar de eerste ontmoeting met een verlies van 7-4 was geëindigd. Dus DIO was uit op winst om dit seizoen en afscheid met een mooi resultaat af te sluiten. DIO begon sterk aan de wedstrijd en stond na de eerste periode op voorsprong (3-2) door een openingstreffer van Jan-Willem Ramond en 2 maal Roy Franken.

De tweede periode wist Nuenen dichterbij te komen. halverwege de wedstrijd stond het (5-4) door doelpunten van Sander Reinieren en Roy Franken. Voor de laatste keer werd er gewisseld van helft in het zwembad. Na de koppen bij elkaar te hebben gestoken hadden we het plan bedacht om er vol voor te gaan. Dit is gelijk vanaf de 3e periode goed gekomen. Mede dankzij een mooie hattrick van Jelle Heezius en 1 treffer van Roy Franken. Eind derde periode stond DIO met een stand van 9-5 op het scorebord op een mooie voorsprong.

In de aller, aller, allerlaatste periode Nuenen bleef sterk en bleef ook scoren, maar gelukkig DIO ook. Al na een minuut spelen was het Ed Van De Borst die aan z’n scores begon. Hij stopte hier pas mee na 3 treffers. Ook Jelle Heezius en Jan-Willem Ramond pakte nog een doelpunt mee. Theo van Genk zwaaide nog een laatste keer met de ratel voor de laatste minuut. Het einde was in zicht en er stond een positief resultaat op het bord (14-10).

Het laatste DIO doelpunt werd gemaakt door Rene Bosch. Helaas was het Nuenen, die het laatste doelpunt maakte en de eindstand daarmee op 15-11 bracht.

De laatste thuiswedstrijd in het oude vertrouwde zwembad “De Banakker” was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen, die door de Heren 1 van DIO is afgesloten met een mooie 3e plaats.

Vanaf nu gaat DIO zich voorbereiden op het nieuwe seizoen en kijken we vooral uit naar het nieuwe zwembad.

Z&PC DIO biedt waterpolo voor jong en oud: ook in het nieuwe zwembad! Dus heb je zin om vrijblijvend een paar keer mee te trainen, kom dan langs. Voor meer info over de sport en de trainingstijden, zie: www.dioweb.nl.