Foto: Guido de Meyer

Gele trui Egan Bernal naar profronde Etten-Leur

  Sport

ETTEN-LEUR - De winnaar van de Tour de France staat ook dit jaar weer aan de start in de TechnoGroup Profwielerronde van Etten-Leur. De Colombiaan Egan Bernal maakt op zondag 18 augustus in zijn gele trui zijn opwachting in het centrum van Etten-Leur tijdens de dertiende editie van de profronde.


Na lange en intensieve onderhandelingen kwam maandag aan het begin van de avond vanuit Colombia het jawoord van de 22-jarige coureur. De komst van Bernal wordt mogelijk gemaakt door het bedrijf Las Montage Holland uit Oudenbosch.

In de praktijk betekent dit dat zondag zowel de gele als de groene trui uit de Ronde van Frankrijk aan het vertrek staan. Zevenvoudig groene trui-winnaar en drievoudig wereldkampioen Peter Sagan was namelijk door de organisatie al in een eerder stadium vastgelegd.

Daarnaast is ook de komst van Richard Carapaz verzekerd. De renner uit Ecuador won dit jaar de Giro d'Italia. Dat wil zeggen dat naast de gele en groene ook nog de roze trui te bewonderen is in Etten-Leur.

Met het contracteren van Bernal heeft de TechnoGroup Profwielerronde zijn laatste grote vis voor het profomnium van zondag binnen gehengeld. Naast Bernal, Sagan en Carapaz staan verder onder andere ook Steven Kruijswijk (de nummer 3 uit de Tour de France), kersvers Europees kampioen Elia Viviani, Bauke Mollema, Koen de Kort, Antwan Tolhoek, Sebastian Langeveld (de nummer laatst uit de Tour van dit jaar) en Nederlands kampioen Fabio Jakobsen aan de start.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Bezorgers

Sint Willebrord

Vakbekwaam hovenier

Maarheeze

Afwasser

Waalwijk

Schoonmaak collega's

Etten-Leur

Senior Business Controller

Baarle-Nassau

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief