Foto: Adrie Verdaasdonk

Sophie Verdaasdonk met Roef! Nederlands kampioen softbal

  Sport

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse softbalster Sophie Verdaasdonk heeft na een bizarre ontknoping met haar team Roef! uit Moergestel de Nederlandse softbaltitel veroverd. 25 jaar nadat TWINS Oosterhout de beste van Nederland (1994) was, is de titel weer terug in Brabant.


Roef! had zich via de play-offs samen met titelverdediger Olympia Haarlem geplaatst voor de Holland series. Zo kwamen de twee sterkste ploegen van de reguliere competitie in de Holland series tegenover elkaar te staan om in een best of three te strijden om de nationale titel

De eerste wedstrijd werd zaterdag door Olympia met 4-1 gewonnen, maar de tweede overtuigend door Roef! met 7-0. Zondag zou de derde en beslissende wedstrijd gespeeld worden, maar door de hevige regenval kon dit geen doorgang vinden en werd het treffen verplaatst naar maandagavond. In een zeer spannende en geljjkopgaande wedstrijd opende Olympia de score in de derde inning, maar Roef! wist in de zesde inning de score weer gelijk te trekken. Na de reguliere zeven inningen was het 1-1 en moest een tie-break de beslissing brengen. Met zeer sterk spel wist Roef! hierin twee keer over de thuisplaat te komen en met 3-1 de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Een unieke prestatie van Roef!, want slechts drie jaar geleden promoveerde het team naar de hoogste softbal afdeling en verbaasde het vriend en vijand door zich meteen voor de play offs te plaatsen en te eindigen op de vierde plaats in de competitie.

In 2018 werd de derde plaats behaald en nu in 2019 is dus de eerste landstitel een feit. Als landskampioen heeft Roef! zich geplaatst voor de Europacup voor landskampioen in 2020. Het is nog niet bekend waar het Europacup toernooi gaat plaatsvinden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES