Er worden veel regenbuien voorspeld.
Er worden veel regenbuien voorspeld. (Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl)

Weerbericht: regenachtig herfstweer in aantocht

  Weer

ETTEN-LEUR - De afgelopen weken hebben we genoten van heerlijk zomers weer, maar daar lijkt een einde aan te komen. De rest van de week overheersen wolken het weerbeeld. Gecombineerd met buien en een stevige wind betekent dit het begin van een herfstachtige periode. 


Woensdag zijn er vooral veel wolken te zien, maar af en toe is er nog ruimte voor de zon. Er is kans op een enkele bui. Met gemiddeld 19 graden is het al kouder dan de afgelopen tijd. Er staat een matige wind vanuit het westen- tot zuidwesten. 

Herfstachtig weer
De rest van het week kunnen we er op rekenen op redelijk wat plensbuien. Vanuit het westen neemt de bewolking toe. Het zal af en toe stevig doorregenen, maar er zijn ook overwegend droge momenten. De maximumtemperatuur zal oplopen tot ongeveer 20 graden, al kan dit tijdens een hevige regenbui dalen naar 16 graden. Donderdag wordt er een stevige wind verwacht met daarbij kans op hagel en onweer. Dit is wel de perfecte dag om te genieten van 'Hollandse' luchten met stapelwolken die boven het landschap uittorenen. Nog maar enkele regenbuien trekken op vrijdag over het land. Toch blijft het met temperaturen onder de twintig graden koud voor de tijd van het jaar. Het weekend blijft ook wisselvallig met kans op buien. Toch zijn er ook enkele zonnige momenten. Het weerbeeld bestaat ook volgende week uit veel wolken met buien. 

Derde hittegolf van het jaar
Op vrijdag 23 augustus begon alweer de derde hittegolf van deze zomer. Tot en met vorige week woensdag konden we genieten van tropische warmte van 30 graden of hoger. Deze zomer is wisselvalliger geweest dan vorig jaar toen er een langdurige droogteperiode heerste en de langste hittegolf ooit werd opgetekend. Deze zomer hebben we drie hittegolven geteld. De warmste was in juli, toen de magische grens van 40 graden voor het eerst werd bereikt en overschreden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief