Lenie van der Star (101) uit Etten-Leur steelt de show in De Wereld Draait Door
Foto: Screenschot De Wereld Draait Door

Lenie van der Star (101) uit Etten-Leur steelt de show in De Wereld Draait Door

  Algemeen,Nieuws

ETTEN-LEUR - De 101-jarige Lenie van der Star uit Etten-Leur maakt haar opwachting in het nieuwe tv-programma 100 Jaar Jong van Gordon, dat vanaf 6 januari wordt uitgezonden op SBS6.


In het programma volgt Gordon mensen van 100 jaar of ouder die nog vitaal zijn en volop in het leven staan. In elke aflevering staan twee 100-plussers centraal. Een van hen is Lenie van der Star. De Etten-Leurse was dinsdagavond samen met Gordon te gast bij de De Wereld Draait Door (DWDD) om over het programma te vertellen en stal daarbij meteen de show met haar ontboezemingen en spontane opmerkingen.

Doof

Van der Star, die in augustus 101 jaar werd, is een klein beetje doof aan een kant. Ook haar ogen zijn wat minder geworden, maar voor de rest is ze helemaal gezond. "Ik denk dat het een beetje in de genen zit", zo verklaarde ze in DWDD. Ze is in Etten-Leur al 54 jaar lid van een bridgeclub en speelt in de A-klasse. Op haar honderdste verjaardag, in augustus 2018, werd ze benoemd tot erelid van de vereniging.

Elixer d'Anvers

Lenie van der Star, die overigens geboren werd in Utrecht, woont nog steeds zelfstandig in Etten-Leur. Nog steeds loopt ze elke dag zelf met haar rollator (die ze zelf haar Mercedes noemt) naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. Koken doet ze eveneens nog iedere dag zelf. Het geheim om zo gezond oud te worden is volgens haar onder andere het drankje dat ze elke avond voor het slapen neemt. "Dat is een mix van Elixer d'Anvers met jonge jenever. Iedere avond neem ik daar een borreltje van. Als ik zie dat de fles bijna leeg is, dan moet ik naar België voor een nieuwe!" In de tijd dat Lenie nog actief met een damesfietsclub fietste, stond er regelmatig een tochtje naar de grensstreek op de planning, waarbij de fietsvrienden vriendelijk verzocht werden om twee flessen Elixer in de fietstas mee te smokkelen.

Bekijk hieronder het fragment uit DWDD van dinsdag:

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>