101-jarige Lenie van der Star maandagavond in nieuw SBS6-programma 100 Jaar Jong
Wethouder Kees van Aert ging in augustus 2018 bij Lenie van der Star op bezoek ter gelegenheid van haar honderdste verjaardag.
Wethouder Kees van Aert ging in augustus 2018 bij Lenie van der Star op bezoek ter gelegenheid van haar honderdste verjaardag. (Archieffoto: Frans van der Bom)

101-jarige Lenie van der Star maandagavond in nieuw SBS6-programma 100 Jaar Jong

  Algemeen,Nieuws

ETTEN-LEUR - In de eerste aflevering van het tv-programma 100 Jaar Jong van Gordon, maandagavond 6 januari om 21.30 uur, maakt Lenie van der Star uit Etten-Leur haar opwachting. In het programma volgt Gordon mensen van 100 jaar of ouder die nog vitaal zijn en volop in het leven staan. In elke aflevering staan twee 100-plussers centraal.


In december was de 101-jarige Lenie van der Star samen met Gordon te gast in De Wereld Draait Door (DWDD) om over het programma te vertellen. Zij stal daarbij meteen de show met haar ontboezemingen en spontane opmerkingen.

Bridgen

De krasse inwoonster van Etten-Leur wordt in 100 Jaar Jong onder andere gevolgd tijdens het bridgen. Ze is in de gemeente al 54 jaar lid van een bridgeclub en speelt in de A-klasse. Op haar honderdste verjaardag, in augustus 2018, werd ze benoemd tot erelid van de vereniging.

Drankje

Lenie van der Star, die overigens geboren werd in Utrecht, woont nog steeds zelfstandig in Etten-Leur. Nog steeds loopt ze elke dag zelf met haar rollator (die ze zelf haar Mercedes noemt) naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. Koken doet ze eveneens nog iedere dag zelf. Het geheim om zo gezond oud te worden is volgens haar onder andere het drankje dat ze elke avond voor het slapen neemt. "Dat is een mix van Elixer d'Anvers met jonge jenever. Iedere avond neem ik daar een borreltje van. Als ik zie dat de fles bijna leeg is, dan moet ik naar België voor een nieuwe!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>