Materiaal voor inrichting hennepkwekerijen gevonden bij controle garageboxen
Foto: Politie

Materiaal voor inrichting hennepkwekerijen gevonden bij controle garageboxen

  Algemeen,Nieuws

ETTEN-LEUR - Woensdag zijn in Etten-Leur een groot aantal garageboxen in de gemeente Etten-Leur bezocht door de gemeente in samenwerking met de politie.


In totaal zijn 150 garageboxen bezocht. Daarbij is in drie garageboxen materiaal aangetroffen voor de inrichting van hennepkwekerijen. Het materiaal is in beslag genomen. Ook is een grote hoeveelheid lachgas aangetroffen, duidelijk bedoeld voor de handel. Ook dit is in beslag genomen. In één box lag een grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen opgeslagen waar nader onderzoek naar gedaan wordt. Ook vindt er nader onderzoek plaats naar mogelijke illegale aanpassingen van een grote garage.

Tevreden

Burgemeester Miranda de Vries kijkt tevreden terug op een succesvolle actiedag: “Dankzij deze actiedag is Etten-Leur weer een stukje veiliger geworden. We pakken onjuist gebruik van garageboxen aan en maken verhuurder en gebruikers actief alert op gevaarlijke situaties. Ook geven we tips over hoe je je weerbaar maakt tegen criminelen. Daarnaast roep ik al onze inwoners op om mee te helpen door verdachte situaties te melden.”

Bestemmingsplan

Eigenaren van garageboxen weten vaak niet wie en waarvoor de garagebox gebruikt wordt. Gemeenten merken regelmatig dat garageboxen anders in gebruik zijn dan dat het bestemmingplan toelaat. In ernstige gevallen kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Deze situaties hebben niet alleen effect op de garagebox gebruiker of verhuurder, maar ook op de omliggende woningen. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de naastgelegen gebruikers. Ook worden garageboxen regelmatig gebruikt voor criminele activiteiten. 

Doel

Het bezoek van woensdag had een dubbel doel. Het aantreffen en beëindigen van het strijdige gebruik en het weerbaar maken van de garagebox verhuurders. De verhuurders van de garageboxen krijgen tips hoe men een huurcontract het beste op kan stellen, betalingen altijd via bank laten verlopen en het vragen naar ID bewijzen bij het verhuren. Daarnaast kunnen extra maatregelen getroffen worden zoals het plaatsen van camera’s op afgesloten terreinen, toegangspoort met registratie en goede verlichting. Ook worden verhuurders geïnformeerd over de mogelijkheden om vermoedens, overtredingen en strijdig/crimineel gebruik te melden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>